18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#csecsemőgyilkos
#súlyosabb ítélet
Súlyosabb büntetést kér az ügyész a csecsemőgyilkosra
​A büntetés lényeges súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azzal a nővel szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet szerint a vádlott 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy várandós. A nő a terhességét mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt és nem vett igénybe orvosi ellátást sem. 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért egy szabadidőparkba ment, ahol egy eldugott részen megszülte gyermekét. A csecsemőjét megölte, majd ismeretlen helyen elrejtette. Az újszülött holtteste azóta sem került elő.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, az ítélet ellen védőjével felmentésért, illetőleg a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, mivel álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez sem. A nő ugyanis korábban állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött megölése miatt, azonban akkor az eljárást bizonyítottság hiányában megszüntették.

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.