PUZZLE
#turisták
#trevi-kút
Sokkolóan viselkednek nyaralás közben a turisták
Döbbenetes videó készült arról, ahogy egy nő bemászott a római Trevi-kútba, hogy a tiltás ellenére ott töltse fel a kulacsát. A hatóság rögtön ott termett és elbeszélgetett a nővel, aki a felvétel alapján úgy tűnt, nem értette, mi a probléma a tettével.

Ez nem az első eset, hogy a turisták a helyi nevezetességeket meggyalázzák, fittyet hányva a szabályokra. A Trevi-kútba korábban öntöttek már vörös és fekete festéket is, akkor a rendőrök őrizetbe vették az elkövetőket, hiszen a festék komoly károkat okozott a vízben és a 18. századi emlékműben is.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró szerint nyaralás közben sokan hajlamosak megfeledkezni magukról és arról, hogy mit szabad és mit nem.

"Vigyázni kell arra, hogy az adott ország kultúráját, hagyományait és az érvénye jogszabályokat tartsuk tiszteletben és azt se csináljuk, amit amúgy otthon sem csinálnánk" – mondta a szakértő.

Idén nyáron Rómában két turistát értek tetten, akik ókori építményt rongáltak meg. Egy pár a Colosseum falába véste a neveiket. Egy hónappal később pedig egy svéd tinédzsen egy N betűt vésett a Colosseum falába. Sok helyen a hasonló esetek miatt szigorítottak a turistákat érintő szabályokon.

„Szardínián van egy gyönyörű fehér homokos tengerpart, ahonnét mindenki hazavitt egy kis homokot emlékbe, de ez komoly gondot okozott, hiszen ha 1 millió turista csak egy kis homokot visz haza, az már komoly károkat okoz. Azóta nem lehet Szardíniáról homokot haza vinni és ugyanez érvényes a Maldív-szigetekre is, kagylót onnan sem vihetünk haza” – mondta a szakértő.