NAGYVILÁG
Külföld
#las vegas
#régi
#trauma
#mozgalmas
„Soha nem lesz már a régi Las Vegas”
Az M1 Híradója több magyarral is felvette a kapcsolatot Las Vegasból, akik mind szörnyű pillanatokról számoltak be.

Ahogy arról a napokban többször is írtunk, egy 64 éves férfi gépfegyverével több száz lövést adott le egy zenei koncert alatt, majd őrizetbe vétele előtt végzett magával. A Las Vegas-i támadás az Egyesült Államok jelenkori történelmének legvéresebb fegyverrel végrehajtott tömegmészárlása.

A merénylet elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta, a kapcsolat viszont nem bizonyított. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint a támadásnak nincs magyar sérültje.

Az M1 Híradójában több kint élő magyar is megszólalt. Bogati Tárnok Janka azt mondta: szerencsésnek érzi magát, hiszen egy nappal korábban ő is ott volt egy fesztiválon, egy másik koncerten. A Las Vegasban élő nő azt tapasztalja, hogy hatalmas az összefogás a városban, aki csak tud, próbál segíteni. „Elég ijesztő ezt így átélni, egy nap különbség volt a két koncert között.” – nyilatkozta a nő.

„A turistákat más motelekben szállásolták el, voltak olyan emberek is, akik felajánlották otthonukat, hogy befogadják az embereket, akik fedél nélkül maradtak. Nagyon nagy az összefogás, hihetetlen mennyi embert mozgatott meg ez a dolog.” – meséli Bogati Tárnok Janka.


Egly Dániel elmondta, a legtöbben véradással próbálnak segíteni. Kígyózó sorokban állnak és várakoznak az emberek a véradó központok előtt. Marianna Jackson már csaknem egy évtizede él Las Vegasban, egy helyi magyaroknak szóló újságot készít. Napközben a támadás helyszínén járt, ami még mindig teljesen le volt zárva. Véleménye szerint a támadás után a mindig nyüzsgő város már soha nem lesz a régi. Elmondása szerint a légkör teljesen fagyott az amúgy nagyon mozgalmas Las Vegas-i utcákon. Az őrült vérengzés megváltoztatta a jövőt.

Forrás:hirado.hu

-Friss Média-