SPORT
#Németország
#Ausztrália
#Konfödderációs kupa
Simának indult, nehézkes lett – a németek győzelemmel kezdtek
A 2017-es Konföderációs Kupa B-csoportjában a világbajnoki címvédő Németország 3–2-re legyőzte a tornán Ázsiát képviselő Ausztráliát.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, OROSZORSZÁG

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
AUSZTRÁLIA–NÉMETORSZÁG 2–3 (1–2)
Szocsi
, Olimpiai Stadion, 28 605 néző. Vezette: Geiger (egyesült államokbeli)
AUSZTRÁLIA: M. Ryan – B. Wright, Sainsbury, Degenek – Leckie, Milligan, Mooy, Behich – Luongo (R. Kruse, a szünetben), Juric (T. Cahill, 86.), Rogic (Troisi, 71.). Szövetségi kapitány: Angelos Postecoglu
NÉMETORSZÁG: Leno – Kimmich, Mustafi, Rüdiger, Hector – Brandt (Süle, 63.), Stindl (Can, 78.), Rudy, Goretzka, Draxler – S. Wagner (Werner, 57.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Rogic (41.), Juric (56.), ill. Stindl (5.), Draxler (44. – 11-esből), Goretzka (48.)

Az állás: 1. Chile 3 pont (2–0), 2. Németország 3 (3–2), 3. Ausztrália 0 (2–3), 4. Kamerun 0 (0–2)

ÖSSZEFOGLALÓ

A 2017-ES KONFÖDERÁCIÓS KUPA ADATBANKJA

Manuel Neuer, Mats Hummels, Sami Khedira, Mesut Özil, André Schürrle, Marco Reus, Thomas Müller, Toni Kroos, Mario Götze és Jérome Boateng – csak néhány név azok közül, akiknek ezúttal pihenőt adott Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya. Az oroszországi tornán résztvevő rendkívül megfiatalított nationalelfen ez azonban cseppet sem látszott, óriási elánnal vetette bele magát az ausztrálok elleni meccsbe a német alakulat.

Így nem meglepő, hogy öt perc sem telt el, a világbajnoki címvédő máris megszerezte a vezetést: Julian Brandt okos visszagurítása után Lars Stindl zúdította a kapuba a labdát (0–1) – a Borussia Mönchengladbach játékosának a harmadik fellépésén ez volt az első gólja címeres mezben.

A folytatásban is az európai csapat maradt támadásban – Sandro Wagner kevéssel fejelt mellé, Brandtnak két életerős lövését is védte Mathew Ryan –, így szinte a semmiből szerezte meg az egyenlítő találatot Ausztrália: a 41. percben Tommy Rogic lódult meg, majd egy rossz lövés után szerencsés visszapattant elé a labda, másodszor pedig már nem hibázott (1–1).

Hiába szerezte az első félidő hajrájában a gólt az ausztrál válogatott, német előnnyel vonultak pihenőre a csapatok, miután a 44. percben Julian Draxler higgadtan értékesített egy jogosan megítélt tizenegyest (1–2).

A fordulás után szinte azonnal Leon Goretzka Jushua Kimmich csodálatos passzát váltotta gólra (1–3) – Stindlhöz hasonlóan neki is ez volt az első a német válogatottban –, ekkor úgy tűnt, el is dőltek a lényegi kérdések.

Egy kis szerencsével azonban újra visszajött a meccsbe Ausztrália: német szempontból szerencsétlenül megpattanó szabadrúgás Bernd Leno szinte megfogott, a labda azonban mégis kicsúszott a kezéből, a lesipuskás Tomi Juric pedig a hálóba bombázta azt (2–3), egy kis videobírózás után pedig meg is adták a gólt.

Innentől kezdve veszített a lendületéből a német csapat, az utolsó fél órát azonban kihúzta, így 3–2-es győzelemmel kezdte a Konföderációs Kupát.


Forrás: nemzetisport.hu

-Friss Média-