SPORT
Egy pontra van a kieséstől a Kisvárda
Nem sikerült pontot szerezni. Felcsúti vereségével egyetlen újpesti pontra a kieséstől a Kisvárda.

A Kisvárda 4–2-re kikapott a Puskás Akadémia vendégeként az OTP Bank Liga 31. fordulójában, így amennyiben az Újpest pontot szerez a DVTK ellen, már a szombati játéknapon biztossá válhat a kiesése. A negyedik helyezett felcsútiak a győzelemmel megőrizték esélyüket arra, hogy a dobogón zárják a bajnokságot.


Nyílt támadófutballal indult a mérkőzés, mindkét oldalon több nagy helyzet, komoly gólszerzési lehetőség alakult ki, ezek alapján az volt a furcsa, hogy egyik csapat sem került előnybe az első húsz percben. A Puskás Akadémiának a dobogós hely megszerzése, a Kisvárdának a bennmaradási esélye megőrzése szempontjából volt fontos a jó eredmény, ennek megfelelő felfogásban játszott mindkét csapat. Ivószünet után, még az első fél óra letelte előtt szerzett vezetést a hazai csapat, Plsek nagyszerű indításával Puljic futott el, és átpörgette a labdát a kifutó Kovács Marcellen. Ezt követően a Puskás Akadémia játszott fölényben, szinte mindegyik támadása veszélyes volt. Csakhamar növelte is az előnyét, az agresszíven labdát szerző Komáromi jobbról ívelt át a túlsó oldalra, az érkező Nagy Zsolt pedig kapásból lőtt a kapuba. Nem zuhant azonban össze a Kisvárda, amely a szünet előtt Navratil jóvoltából szépített.

A szünet után is maradt a nagy iram és a lüktető játék. Nagy Zsolt újabb gólt lőtt kapásból, majd Komáromi is betalált egy elfutás végén, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A végén szépítő Kisvárda felvállalta a támadó játékot az elejétől fogva, ezzel nagyobb teret hagyott a Puskás Akadémiának, amely gyors támadóival jóval több helyzetet alakított ki, így megérdemelten győzött.