AKTUÁLIS
#Szabolcsveresmart
#orvosi rendelő
Semmelweis-napi ajándék Szabolcsveresmartnak - fotók
A rétközi kis község mintegy 1 600 lakosa ma vehette birtokba a felújított, emeletráépítéssel kibővített orvosi rendelőt. Az eredeti épületet 1975-ben építették orvosi rendelő és szolgálati lakás céllal.

A régi orvosi rendelőt és szolgálati lakást a korszerűsítés során összevonták, és immáron kizárólag orvosi rendelő funkcionál benne. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásból, mintegy 60 millió forint támogatással az épület belső átalakítása, új válaszfalak építése, öltöző, mosdók és zuhanyzó kialakítása, új födémszerkezet építése valósult meg. Kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a világítást. Akadálymentesítették az épületet. A felújítás során az épületgépészeti, elektromos és energetikai korszerűsítést is megvalósították. A régi tetőszerkezet elbontásával, a korábban nem használt padlástér beépítésével egy új közösségi tárgyaló jöhetett létre.


Vincze Károly, szabolcsveresmarti polgármester szavaival élve: ,,nagy nap, s öröm ez a településünk életében, hisz’ egy szép felújított orvosi rendelő szépíti Szabolcsveresmart központját". Ez a nap kettős ünnep – fogalmazott, hisz azon túl, hogy új korszerű épületet adunk ma át, a benne dolgozókat is ünnepeljük Semmelweis-nap alkalmából.

A polgármestere köszöntőjében kitért a település lakóit évtizedekig gyógyító dr. Pázmány Ferenc háziorvos áldozatos munkásságára.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, mint a TOP programok döntéshozója kifejtette, hogy lassan a hét éves ciklus utolsó befejezőszakaszánál tart a program. Ma már a következő hét éves tervezési ciklusra kell összpontosítani, hisz azoknak a településeknek, közösségeknek, amelyek élni, fejlődni akarnak, óvodát, bölcsődet akarnak építeni, azoknak segítségre van szükség. Ezt a segítséget a magyar állam és az Európai Unó forrásából lehet biztosítani.

Az elnök szavaival élve: ,,nagyon fontos, hogy a megye minden lakójának élhető, ugyanolyan életminőséget biztosító településeket biztosítsunk, mint a megyeszékhely".

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője beszédében felidézte a projekt megvalósulásainak fázisait, nehézségeit. Kifejtette, hogy bár voltak nehézségek a megvalósítás során, de ez a projekt is élő példája annak, hogy nincs lehetetlen, ha összefogás és akarat van egy cél mögött. Szabolcsveresmart megérdemelte ezt a felújított orvosi rendelőt – fogalmazott.

Az átadóünnepségen a helyi nyugdíjas klub tagjai adtak műsort.