AKTUÁLIS
#iskola
#bővítés
#Nyírbátor
Rövidhír - 1,3 milliárd forintos iskolafejlesztés Nyírbátorban
Hazánkban több mint 210 ezer diák tanul valamilyen egyházi fenntartásban lévő intézményben. Ez a szám 2010-óta bővült jelentősen - közölte a Miniszterelnökség Egyházi, Nemzetiségi és üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára.

Soltész Miklós a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium ünnepélyes tanévnyitóján beszélt, ahol átadták a mintegy 1, 3 milliárd forintból bővített iskola új tornacsarnokát, kilenc tantermét és egy 500 adagos konyhát.

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Fidesz-KDNP kormány nagy figyelmet szentel az ifjúság segítésére, a családok támogatására, munkahelyek teremtésérre. Az oktatás támogatása is ezt a célt szolgálja. A megfelelő színvonalú oktatáshoz a pedagógusok megbecsülésén kívül kellenek az oktatási intézmények is.

A kormány és az egyházmegye támogatásával megvalósuló beruházás révén 3.200 négyzetméter új építésű épületrésszel bővül a komplexum, a már meglévő épületszárny átalakításával pedig az új főzőkonyha és ebédlő készül el.

- FrissMédia -