SPORT
#Kisvárda Master Good
#Révész Attila
#Miriuta László
Révész Attila nem kertelt Miriutáról
Miriuta távozásának háttere! Az igazi okokat nem fogom elmondani! – Révész Attila-interjú a Reggeli Startban.

Révész Attila miatt távoztam - ezt mondta a Kisvárda NB I-es labdarúgó-csapatának múlt héten menesztett edzője, Miriuta László a román DIGI Sportnak. Miriuta állítására, amely szerint a sportigazgató bejárt az öltözőbe, ami miatt elmérgesedett közöttük a viszony a Kisvárda szakmai igazgatója a Reggeli Startban reagált: „ebből egy szó sem igaz sajnos, nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, amely lehetett volna más is, ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ő ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet… Ha visszakanyarodok hozzá, azt olvastam, hogy bementem az öltözőbe és kiabáltam, miközben taktikai utasításokat adott. A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem tartott soha taktikai utasítást”. Sőt, a klubvezető szerint az öltözőben fejetlenség uralkodott: „úgy telefonáltak bent a játékosok, mintha kártyapartin lennének”.


Miriuta állítására, miszerint e-mailen tartotta a kapcsolatot főnökével, Révész azt mondta, hogy a játékosok látták, amikor tudott, ott volt a pályán, nézte az edzéseket, kommunikált az edzővel, ráadásul a Mol Fehérvár elleni 3-0-s vereség után egy csapatesemény során felszabadult hangulatban még együtt is énekeltek. „Nem tudom, miért kell ilyen butaságokat mondani, de hát az ő szíve joga, ugyanakkor az ő szegénységi bizonyítványát állítja ki. Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy az igazi okokat nem fogom elmondani. Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni. A szerződésében egyértelműen benne volt és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, minthogy felmondjunk. Nem teregetem ki, ezt azért engedem meg magamnak, mert ő is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt. Ha később azt gondolja, akkor a bizonyítékokat, illetve azt, amit csinált, el tudom mondani”.


Miriuta László négy hónappal kinevezése után távozott a Kisvárdától, az őszi szezon végéig a Dajka László, Kocsis János edzőpáros vette át az NB I-ben 6. helyen álló csapat irányítását.