AKTUÁLIS
#Fényeslitke
#papi foci
Pénteken Fényeslitkére figyel az ország
Ezúttal nem a peradatok vonatkozásában, hanem a már hagyománnyá vált „Papi foci” rendezvénnyel kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Törvényszék.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke szerint a héten, pénteken Fényeslitkén megrendezendő futballmérkőzés nagyszerű alkalom arra, hogy az állampolgárok ne csak az ügyeiken keresztül kapcsolódjanak a bírósághoz, hanem emberi oldalukról is megismerjék az igazságszolgáltatásban dolgozókat. Kiemelte, hogy fontosnak tartja a társszervek és a Nyíregyházi Egyházmegye képviselő között minden évben megnyilvánuló sportszerűséget.


Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, amiért a megyében köztudottan jó a kapcsolat az igazságszolgáltatás és az egyházmegye között és e futballmérkőzés kapcsán további lehetőség nyílik ennek erősítésére. Hozzáfűzte, hogy a futballbírói szerepet nem az igazságszolgáltatásban dolgozó bírók, hanem hivatásos játékvezetők látják majd el.

Kocsis Dániel, a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági referense kiemelte, hogy nagy lehetőségnek tartja a rendezvényt, amely jelzi: a társadalom részéről igény van arra, hogy az emberek a hétköznapi életben is találkozzanak az egyház képviselőivel. Elmondta, hogy megtiszteltetés számára a részvétel a rendezvényen, amely szurkolók tömegeit mozgatja meg és amelyen képviselhetik mindazt, ami az erkölcsi, morális joghoz is közel hozza a résztvevőket.


Megköszönte a részvételi lehetőséget dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. Hangsúlyozta: a pénteken tartandó futballmérkőzés jó alkalom arra, hogy a megmutatkozzon a sport és az emberiesség kiegyensúlyozott légköre. Kiemelte, hogy a rendezvény segítséget nyújt abban, hogy megerősítse minden résztvevő elhivatottságát.


A futballmérkőzés házigazdája, Mártha Mihály Tibor, Fényeslitke polgármestere biztosította a résztvevőket arról, hogy a béke szigetére fognak érkezni. Hangulatos, nyugodt, kiegyensúlyozott községnek tartja az általa vezetett települést, ahol a helyiek már nagyon készülnek a vendégek fogadására.

A sajtótájékoztató zárásaként Tassy Tamás, a torna főszervezője köszönte meg a résztvevő szervezetek képviselőinek a pozitív hozzáállást, s reményét fejezte ki, hogy a kultúrák, eszmék találkozása révén sportszerű és sérülésmentes mérkőzéseket láthatnak majd az érdeklődők.

- FrissMédia -