KÖZÉRDEKŰ
#e-ügyintézés
Otthonról szinte bármit – e-ügyintézés a kisvárdai önkormányzatnál
Kisvárda önkormányzata is csatlakozott az ASP rendszerhez. Az ASP tulajdonképp egy alkalmazásközpont, ami az önkormányzatok adatszolgáltatásait teszi sokkal egyszerűbbé, így a modern közigazgatás alapfeltétele.

Ma már jogos elvárás, sőt követelmény, hogy az állam, így az önkormányzatok is minél több szolgáltatásukat elektronikus formában biztosítsák az állampolgárok számára. Az ASP alkalmazásszolgáltatás leveszi az önkormányzatok válláról az ehhez szükséges IT-infrastruktúra és a hozzá kapcsolódó alkalmazások kiépítésének és fenntartásának költségeit. A fejlesztés egy újabb mérföldkőnek számít a valódi szolgáltató állam megteremtése felé vezető úton.

Az ASP egyik nekünk, állampolgároknak is jelentős újítást hozó eredménye, hogy mostantól otthonról intézhetjük az önkormányzattal kapcsolatos ügyeinket, így például a vállalkozásokkal kapcsolatos helyi-adóügyeit is.

Nem kell külön regisztrálni

Az Önkormányzati Hivatali Portálra (ÖHP) - lévén, hogy az azonosítást a Központi Azonosítási Ügynők (KAÜ) végzi – nem kell külön regisztrálni. Első látogatáskor, a „BEJELENTKEZÉS” gomb megnyomásával, KAÜ-azonosítás és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használhatja a portál szolgáltatásait. A bejelentkezéshez ügyfékapus adatokra van szükség.

Amennyiben bejelentkezés nélkül szeretne ügyet intézni, csak annyi a teendője, hogy kiválassza a illetékes önkormányzatot. Bejelentkezés nélkül megnyithatja, kitöltheti és elmentheti az űrlapot, de központi azonosítás nélkül a kitöltött e-papír beküldése nem lehetséges.

Fontos, hogy az online ügyintézéshez a beküldő személynek rendelkeznie kell ügyfélkapus regisztrációval, tárhellyel, valamint nem lehet tiltott az Internetes ügyintézés a Rendelkezési Nyilvántartásban.

Az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül bejelentkezett felhasználók számos helyi lakossági, ipari, kereskedelmi, szociális vagy adóügyet indíthatnak, az online űrlappal nem rendelkező ügyek esetén pedig az e-Papír szolgáltatást lehet igénybe venni.

Magáról a szolgáltatás használatáról itt talál hasznos információkat, ügyintézéshez pediglen itt tud belépni.