PUZZLE
Életmód
#utazás
#őszi szünet
#hévízek
#Barcelona
#London
#Mindenszentek ünnep
#halottak napja
Őszi szünet - hova utaznak a kisvárdaiak?
Megint itt az iskolai szünet, ráadásul munkaszüneti nap töri ketté a hetet. Mindenszentek körül ezért nem kevesen vesznek ki szabadságot, hogy a gyerekkel közösen szervezzenek programot. Megpróbáltunk utánajárni, hogy merre.

Nyáron már feltérképeztük a kisvárdaiak kedvenc úticéljait. Nem meglepő, hogy a tenger-, tó- és folyópartok után ebben a hirtelen hűvösre váltott őszben más helyeket neveztek meg azok, akiket megkérdeztünk.

A külföldre utazók Horvátország helyett most kicsit távolabbi helyeket céloznak meg. A terrorfenyegetettség ellenére London és Barcelona a leggyakrabban emlegett célváros - ezen még a katalóniai poltikai zűrzavar sem változtatott.

Idehaza a Balaton és a Tisza-tó nyári dicsősége után most a gyógyfürdők és a wellnesst kínáló helyek tarolnak: ezen belül is a dunántúliak. Hévíz, Harkány, Sárvár változatlanul népszerű, akik közelebb választanak maguknak kikapcsolódást, azok többségében Hajdúszoboszlót és Gyulát keresik fel. De sokan veszik az irányt a főváros felé is.

Érdekes tényként említik a szakemberek, hogy az észak-kelet-magyarországi lakosok kevésbé mobilak az ország többi részén élőknél. Ez nemcsak megyénkre vonatkozik, hanem Hajdú-Biharra is. De ilyenkor, a kegyeleti ünnepek környékén azok is útra kelnek, akik máskor nehezebben mozdulnak. Ha máshova nem is, szülőfalujukba biztosan felkerekednek, hogy mécsest gyújtsanak szeretteik sírján.

- Friss Média -