KULTÚRA
Programok
#Napkor
#böllérverseny
#böllér
Óriási az érdeklődés a napkori Böllérverseny iránt - fotók, videó
Bár a száncsengés elmaradt a hó hiányában, de a második napkori Böllérverseny indulóinak hangulatát ez nem befolyásolta. Ebben az évben dupláztak a szervezők, kilenc csapat indult a rangos versenyen.

A falusi lét eleme a hagyományos disznóvágás, ezért 2020 januárjában is - visszanyúlva a 2002-es gyökerekhez - ismét megrendezték a napkori Száncsengés és Böllérversenyt. Január 18-án, szombaton reggel hétkor a fogópálinka elfogyasztását követően, hagyományos disznóvágással vette kezdetét a verseny.

Tavaly öt helyi intézmény csapatai és baráti társaságok elevenítették fel a régmúlt disznóvágások emlékeit. Idén már kilenc csapat indult. Voltak, akik a hagyományos szalmaperzselést és voltak, akik a jól bevált gázos perzselést választották.

13 órától kulturális programokkal várják az érdeklődőket, 14:30-tól a napkori Roberto, a mulatós zene fenegyereke lép a színpadra.

A rendezvényen minden napkori lakos vendége az önkormányzatnak egy toroskáposztára és egy pohár jóféle forralt borra vagy teára. A helyszín a Kígyós szabadidőpark, a belépés ingyenes.