KÖZÉRDEKŰ
Pályázatok
#Tesco
#Ön választ mi segítünk
#Kisvárda
#KÖZ-ÉRT Egyesület
#Tengu Dojo Ifjúsági és Harcművészeti Sportegyesület
Ön választ, a Tesco segít – Kisvárdán is
Most mindannyian tehetünk közösségünkért! Szavazási szakaszba érkezett a Tesco helyi közösségeket támogató „Ön választ, mi segítünk” pályázati programja, melyen az áruházlánc vásárlói szavazhatnak arra, mely közösségi programok megvalósulását támogatják. Kisvárdán ezúttal két kezdeményezésre, a Tengu Dojo Ifjúsági és Harcművészeti Sportegyesület és a „KÖZ-ÉRT” Egyesület programjára szavazhatnak.

A Tesco idén negyedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, melynek célja a helyi közösségek jótékony célú kezdeményezéseinek támogatása. A programra ezúttal is civil szervezetek és informális csoportok nevezhettek olyan projektekkel, amik jobbá teszik azon közösségek életét, ahol a Tesco vásárlói és dolgozói is élnek. Az áruházlánc vásárlói június 4-éig országszerte 58 körzetben, összesen 168 pályázat közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat.

Kisvárdán a Tengu Dojo Ifjúsági és Harcművészeti Sportegyesület a sport fontosságával, japán harcművészetekkel ismertetné meg a környező kistelepülések lakóit, míg a "KÖZ-ÉRT" Egyesület a Szabolcsvezér-Mester-Tompos utca kereszteződésében lévő parkot szeretné felújítani a támogatás segítségével – csak a vásárlókon, azaz Önökön múlik, hogy melyik megvalósulásához mekkora összeggel járul hozzá az áruházlánc.

A Tesco ugyanis minden, a szavazási szakaszba jutott pályázatot támogat majd, hogy melyik pályázót mekkora összeggel, az a leadott szavazatok számán múlik. Hogy szavazni tudjanak, a vásárlók most minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Szavazatukat az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon, a számukra legkedvesebb kezdeményezéshez bedobott zsetonnal adhatják le. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is találnak információt, illetve a program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) is követhető a szavazásban résztvevő szervezetek listája, valamint a szavazatok állása.

Az áruházlánc a szavazás lezárása után, 2018. június végén hirdet eredményt. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához. Az olyan körzetekben, ahol csak két szervezet kezdeményezésére voksolhatnak a vásárlók – mint ahogy Kisvárdán is – 400, illetve 200 ezer forint támogatással valósulhatnak meg a tervezett projektek.


-Friss Média-