SPORT
Labdarúgás
Olvassa el, milyen mesteri módon verte meg a Kisvárda a Honvédot!
Az elején nem rontottak egymásnak a csapatok, mint a Gladiátor filmsztárjai, de azért élvezhető volt a meccs, a Kisvárda szervezetten, okosan játszott. Az első negyedóra végén aztán a várdai Ebedli-unoka, Kovácsréti végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, beívelte a 16-oson belülre, ott megcsúsztatta az egyik várdai középpályás, majd a kapu felé tartó labdába Gosztonyi még belekotort, így ő lett a gólszerző. Kisvárda-Honvéd 1-0.

Grozav nem sokkal később egy ígéretes szabadrúgást a sorfalba tekert. A Honvédnak egy valamirevaló helyzete volt, Vadócz ugratta ki Ben-Hatirát, aki kisodródva a jobb szélről fölé lőtt.

A 35. percben óriási helyzetet hagyott ki a Kisvárda, mert túlságosan tisztelték Grozavot. A középpályán szereztek labdát a várdaiak, s jobbról laposan középre sikerült gyötörni. A Honvéd kapusa nem érte el, a kisvárdai Lucas viszont igen, az ötös vonalánál, háttal állva a kapunak. De nem próbálta meg fordulásból az üres kapura tenni, hanem visszagurította Grozavnak, a román csodafocista meg emberbe rúgta.

Később ismét Grozav volt a főhős, szép szóló után védte a lövését a Honvéd-kapus.

Aztán Hey Viktor lőtt rövid labdavezetés után a jobb kapufa mellé. A Kisvárda szépen játszott, öröm volt nézni őket.

A második félidő elején a totojázó Honvéd-védőktől Kovácsréti szerzett labdát, egy kényszerítő után 14 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

Aztán a várdai Cukalasz (Tsoukalas) lőtt lesről a hálóba.

Aztán a Honvéd kihagyott egy elképesztő helyzetet. Egy előreívelt labdára Lanzafame ügyesen bemozdult, az ötösön levette egyedül, majd már épp lőtt volna, amikorra kisvárdai Kravcsenkó (Kravchenko) a csatár hóna alól elrúgta a labdát, ami a felső lécen csattant. Ha öngól, akkor se lehetett volna hibáztatni a védőt, azért sokkal inkább, hogy miért volt olyan egyedül Lanzafame az ötösön, mint Robinson a szigeten.

De nem volt még vége a támadásnak. A felső lécről a labda a honvédos Gazdag elé pattant, aki öt méterről Felipébe, a kisvárdai brazil kapusba rúgta. De nem volt még vége ezzel sem. A labda ismét visszapattant Gazdaghoz, aki ismét Felipébe rúgta. Na, ezek után a Kisvárda kapusa vad ünneplésbe kezdett, annyiban igaza volt, hogy jó helyre kellett állnia.

A 76. percben kisebb cselgáncsparty alakult ki az oldalvonalnál, mert egy pillanatra a lába közé vette a Honvéd játékosa a labdát, s a várdaiak megpróbálták onnan kirúgni, ami ott lapult. Aztán a végén szegény Gazdag válla sérült meg, le is kellett cserélni.

Felélénkült a Honvéd. Lanzafame ollózását védte Felipe, majd veszélyes ívelések miatt aggódtak a várkerti vitézek.

Erre a Kisvárda szerzett gólt. Hugo Seco cselezgetett közepén, kitette jobbra Lucasnak, aki középre adta, ahol Grozav olyan egyedül volt, mint az utolsó mohikán a törzsi gyűlésen. Kicsit dadogott a lövése, de berúgta a bal alsóba. 2-0.

Mindkét csapat úgy gondolta, hogy ennyivel vége, volt még idő, meg öt perc lett a hosszabbítás is, de senki nem erőltetett semmit. A Honvéd elkönyvelte, hogy ilyen acélos Kisvárda ellen csak a Barcelona tudna így a végén két gólt rúgni s egyenlíteni, ők is akkor, ha játszik Messi.

A vége inkább egy veszekedéssel telt, hogy oldalt kint volt-e a labda, vidám perceket csak Hugo Seco cselei hoztak, az egyikkel közelebb jutott a kapuhoz, a másikkal távolabb, aztán kirúgták előle szögletre. De ezt senki se bánta már a várkerti vitézek közül, mert a Kisvárda gond nélkül verte 2-0-ra a Honvédot.


- FrissMédia -