SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#mérkőzés
#győzelem
#OTP Liga
#Zalaegerszeg
Olvassa el, a Kisvárda milyen győzelemmel kezdte a szezont!
Jól megverték a fiúk a Zalaegerszeget. S vezetik is a tabellát egy ideig.

Révész Attila idei célja a biztos bennmaradás. Pedig úgy tűnt a mai meccsen, hogy néhány játékos távozásával inkább egységesebb, nem gyengébb lett a Kisvárda. S az őszi szezon hagyományosan erősebb a csapatnak. A szerénység és visszafogottság azonban erény. A játékosok jó áron történő eladása és a pozitív szaldó meg pláne.

Negyedóra telt el a meccsből, és már két góllal vezetett a mágikus Kisvárda. Pedig a ZTE támadott többet, de a Várda mindig is erős volt a labdaszerzés utáni kontrákban.

Ezúttal először a baloldalról középre lőtt labdát tett rá Mesanovic tizennégy méterről. Megpattant a labda egy védőn, így védhetetlenül vágódott azután a kapu jobb oldalába.

ZTE- Kisvárda 0-1

A 15. percben Szpaszics vitte el a labdát a jobb oldalon, Cipetic középre adott, Mesanovic pedig egy méterről a kapuba lőtt. Nem volt egy bonyolult támadás, mégse tudta lekövetni a zalaegerszegi védelem.

ZTE- Kisvárda 0-2

Ezután próbálkozott a ZTE. Előbb egy távoli lövés ment el éppen csak a kapu jobboldala mellett. Aztán egy baloldali beívelést Ikoba fejelhetett tisztán, kicsit előre dőlve kapura. A Kisvárda kapujában jó kapus áll, igazolta Petkovics, aki kitornászta az életerős fejest.

Aztán a kisvárdai Szpaszics kihagyta a nap helyzetét. Fantasztikus passzt kapott, egy ellentámadásnál úgy kapta a labdát, hogy nem volt les, mégis egyedül vezethette a labdát a kapusra, pont középen. Elfáradt, korán el akarta rúgni a kapus mellett, de az lábbal hárított.

Az a néhány Várdai Vitéz, aki elkísérte a csapatot, ekkor már tombolva várta a félidőt, mert ekkora utazás után ilyen eredmény tényleg kiszárítja az ember torkát.

Aztán a szünetben ötöt cserélt a ZTE, ez a maximum, ma már ezt is meg lehet csinálni.

A mezőnyjátékosok fele ment a lecsóba. Többet nem tudott variálni a mesterük, bízott abban, hogy ennyi elég, meg a hazai pálya.

Támadott is a ZTE végig a második félidőben, mégis a kisvárdai Navrátil került volna helyzetbe, ha nem rántják le a 16-oson belül a mezénél fogva. Nemhogy 11-es nem lett, meg se nézték a jelenetet a VAR-szobában. Na, ez jelenti a legnagyobb gondot a modern fociban, hogy nem értik meg: egy kis rántás és egy látványos felrúgás között semmi különbség, ugyanúgy kibillenti a támadót az egyensúlyi helyzetből, és meghiúsítja a gólszerzést, szabálytalanul.

A ZTE tovább támadott, egy veszélyes valami volt, amikor véletlenül vagy szándékosan, ki tudja, de a kapu előtt elrúgta keresztbe a labdát a zalai játékos, ám csapattársai közül senki nem tudott beleérni becsúszva. Mondjuk nem is törték össze magukat.

A végeredmény:

ZTE- Kisvárda 0-2