SPORT
#úszás
#Szuvorcsják Ivett
#Nyíregyháza
Nyíregyházi lány, aki előtt Hosszú Katinka is fejet hajtott
​„Nagyon robbanékony vagyok, és sokan mondják azt, hogy a vízben viszont talán én vagyok a leggyorsabb, mert azt a hátrányt, amit szerzek rajtnál, azt hihetetlen, hogy milyen tempóban tudom visszahozni.” – mondta Szurovcsják Ivett, aki magassága miatti hátrányáról, a kaposvári országos úszóbajnokságról és jövőbeli terveiről is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

„Inkább a rajtnál látszik, hogy én alacsonyabb vagyok. A mezőnyben átlagosan mindenki majdnem két fejjel magasabb nálam.” – ami a fordulóknál okoz kisebb problémát a nyíregyházi úszónak, aki 50 méter mellúszásban aranyérmet szerzett a rövidpályás magyar bajnokságon.

A bajnoki címért Hosszú Katinkát is le kellett győzze a nyíregyházi lány, aki az interjúban elárulta, hogy a világklasszis természetesen gratulált neki: "mondjuk csak a dobogón sikerült találkoznunk”, de hozzátette: „nem gondolnám, hogy miattam azért reszketve fog a márciusi ob-ra érkezni”.

A Reggeli Startban Szurovcsják Ivett beszélt még arról is, hogy az ünnepek után a márciusi megmérettetésre készül, ahol a nyári Európa-bajnokságra szeretné magát kvalifikálni. “Az Eb-n nagyon szeretnék legalább egy középdöntőt úszni, de attól függ, hogy miképpen sikerül a felkészülésem” – tette hozzá a 21 éves úszó, aki a sport mellett a tanulásra is fókuszál, hiszen a nyíregyházi egyetem testnevelés-történelem szakos hallgatója.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

https://www.digisport.hu/41445/pici-vagyok-de-robbanekony-aki-legyozte-hosszu-katinkat