NAGYVILÁG
Külföld
#Nyíregyházi Állatpark
#fóka
#Palics
#Eszék
#Nagyvárad
Nyíregyházi fókasegítség határmenti állatkerteknek
Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A Nyíregyházi Állatpark ugyanis rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyar lakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. Így amikor megtudták, hogy a szerbiai Palics Állatkertjében elpusztultak a borjúfókák, a segítségükre sietettek.

A Nyíregyházi Állatpark borjúfóka párja Kuksza (18) és Beni (19) - akiknek már többször volt a Nyíregyházi Állatparkban borja -, így Palicsra, az ottani állatkertbe kerülnek.

A szállítást több hónapnyi „papírmunka” és állattréning előzte meg. A fókák gondozói- akik hét éve viselik gondjukat a fókapárnak -, a takarmány és vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról is és felkészítették úszólábúakat a „beládázásra” és az utazásra.

Az állatok jó kezekben lesznek hiszen a korábbi években a palicsi gondozók már többször ellátogattak a Nyíregyházi Állatparkba tapasztalatcserére. A hazai gondozók abban bíznak, hogy ugyanolyan jól érzik majd magukat a fókapár, mint itt a Nyíregyházi Állatparkban.

A határmenti állatkertek segítése itt nem ért véget, hamarosan a horvátországi Eszék Állatkertje oroszlánkölyköket kap Nyíregyházától, a romániai Nagyvárad pedig szibériai tigris fogadását tervezi.