NAGYVILÁG
Belföld
#támogatás
#diákok
Nyíregyházán 41 hallgató részesült támogatásban
Évről évre karácsony közeledtével a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány a kuratórium döntése alapján olyan felsőfokú tanulmányaikat végző diákokat támogat, akiknek igazán jól jön a segítség. Ebben az évben 41 hallgató részesült támogatásban. A pályázók által elnyert támogatást kedden délután Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere és a kuratórium tagjai adták át.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzat a Rászoruló Hallgatókért Közalapítványának kuratóriuma pályázat útján egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújtott rászoruló, felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A pályázatot november 23-ig azok a hallgatók nyújthatták be, akik legalább ötéves nyíregyházi állandó lakóhellyel, első diploma megszerzésére vonatkozó felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek és jó a tanulmányi eredményük vagy első éves hallgatók esetén a felvételi eljárás során 360 pontot elértek és a családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének két és félszeresét, azaz 71.250 forintot.

A támogatásra 44 hallgató nyújtotta be pályázatát, ebből 41 bizonyult megfelelőnek.A kuratórium döntése alapján 50.000, 40.000, 30.000 forint támogatásban részesültek a diákok az elért tanulmányi eredményük alapján. Az elsőéves hallgatók egységesen 30.000 forint összegű, vissza nem térítendő támogatást kaptak.

A kuratórium ebben az évben összesen 1.630.000 forint támogatást osztott szét.


- FrissMédia -