SPORT
Labdarúgás
Nyert a Fradi a Kisvárda ellen
Csak egy góllal, de lehetett volna négy vagy öt is. Emellett meg a döntetlenre is megvolt az esély.

A Kisvárda csak az első fordulóban nyert, ráadásul betegséghullám is sújtotta a csapatot. Ezek után sokan már előre odaadták a három pontot a Ferencvárosnak.

Az első negyedóra nem túl átütő erejű Fradi-rohamokkal telt. Komolyabb helyzet talán csak az volt, amikor Lisztes elvitte a labdát a bal oldalon, egy csel után középre tette, majd Zachariassen a védőkbe lőtt.

Azért a Várda is megmutatta, hogy tudnak a fiúk focizni. Egy baloldali beadás után Dibusznak kellett a fejest kitornáznia, végül szöglet lett a támadásból.

Rögtön utána Zachariassen fejjel megcsúsztatta a labdát, az üresen hagyott Varga öt méterre a kaputól mellre vette, majd mielőtt lepattant volna, kapu mellé rúgta.

A Kisvárda kétszer jutott el a Fradi kapujához, a második alkalommal Melnyik egyedül felvitte a labdát, amíg bírta, aztán mellérúgta.

Végül a Fradi brutális fölénye góllá érett. Addig is főleg az volt a játék, hogy jobbról vagy balról beadták a labdát, az erősebb, magasabbra ugró ferencvárosiak pedig mellé vagy fölé fejelték, esetleg kipattant a labda, majd a Várda eljutott a térfele közepéig, aztán elvesztette a labdát.

Végül egy szöglet után már Lisztes Krisztián nem tévesztette el a célt, hanem a kapu bal oldalába fejelt.

Az első félidő után Ferencváros - Kisvárda 1-0.

A második félidőben a Kisvárdai ászai közül bejött a cselgép, Camaj, aki végre párszor megkeverte a Fradi védelmét. Helyzet nem lett belőle, de szöglet legalább igen.

Navratilnak is volt egy szép elfutása, tíz ferencvárosi roham között. Petrovics személyében megint jó kapusa van a Várdának, ezért nem lett három nulla a félidő derekára.

De a meccs, sőt, szerintem a forduló, vagy talán a hónap legnagyobb helyzetét mégis a Kisvárda hagyta ki.

Egy lapos jobb oldali beadás teljesen üresen találta az ötösön álló kisvárdai Ilievskit. Kapásból félmagasan rárúgta, de nem helyezte, csak be akarta belsőzni a már földön fekvő Dibusz felett. A Fradi kapusa azonban hihetetlen reflexmozdulattal felnyúlt, és a kapufára ütötte a labdát.

Ezután a Fradinak voltak kisebb helyzetei.

A Várda a végén megpróbálta felívelgetni a labdát, de nem sok eséllyel.

Összességében a Ferencváros akár négy-öt góllal is nyerhetett volna, de emellett a Várda meg döntetlenre menthette volna a meccset, ha kihasználja a találkozó legnagyobb helyzetét, és Ilievski lövése gól lesz, nem pedig kapufa.

A második félidőben Camaj, Navratil, Balogh már nem vesztett el minden erőpárharcot, de ebben a játékrészben végül nem lett gól.

Így a végeredmény:

Ferencváros - Kisvárda 1-0.

A Várdának nem a Fradit kell megvernie, legközelebb kiderül, össze tudja-e szedni magát a csapat.