SPORT
#atlétikai VB
#Budapest
#MTV
#M4 csatorna
#élő közvetítések
Nem marad le a budapesti atlétikai világbajnokságról!
Aki nem tud személyesen szurkolni az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságon, az a nagy sportesemény összes fontos pillanatát láthatja ingyen és élőben az M4 Sporton - hívták fel a figyelmet a Magyar televízióban.

"Az a vállalásunk és a feladatunk, hogy a nézőknek megadjuk azt a lehetőséget és segítséget, hogy az M4 Sporton megnézhessék az összes fontos pillanatot élőben, és első kézből meghallgathassák a hazai és a külföldi sztárok véleményét, hiszen olyan lehetőségünk van, ami korábban soha nem volt" - tájékoztatott Székely Dávid csatonaigazgató az M1 aktuális műsorában.

Hozzátette, egy atlétikai világbajnokság közvetítése borzalmasan nehéz, mert egyszerre három-négy esemény zajlik az arénában, ezért sok esetben nagyon nehéz feladat megtalálni és kiválasztani a megfelelő kamerát. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség hozza a saját tévés csapatát, a közvetítések képi világa többnyire az ő feladatuk, de az M4 Sportnak lesznek saját kamerái is, amelyek például a magyar atlétákat követik.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy rekordszámú magyar atléta indul a hazai rendezésű világbajnokságon.

Ekkor még 10 nap volt hátra a VB nyitónapjáig.

Az M4 csatorna igazgatója elmondta, nagyon komoly előszervezést igényelt a közvetítés kidolgozása, már egy évvel ezelőtt volt egy nemzetközi tévés továbbképzés a vb-ről.
"Egészen őrületes és szenzációs hangulat lesz, meggyőződésem, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokságéhoz fog hasonlítani. Sokkal nagyobbat fog szólni, mint azt bárki várja" - vélekedett.

Elárulta, a közvetítések során a műsorvezető Petrovics-Mérei Andrea lesz, az élő interjúzónában Péter Ágoston faggatja az atlétákat, a melegítőpályáról és környékéról Farkas Márton számol be a legfrissebb hírekről, a gyaloglás és a maratoni futás során pedig a város különböző pontjairól lesznek bejelentkezések.

Szakértőként feltűnik majd a képernyőn többek között még Kiss Dániel, Czukor Zoltán, Kazi Tamás, Baji Balázs, Gécsek Tibor, Zsivoczky Attila és Zsivoczky-Farkas Györgyi is. A kommentátor Vásárhelyi Tamás és Székely Dávid lesz.

"A legjobb hely a Nemzeti Atlétikai Központ lesz, mindenkit arra biztatok, hogy aki teheti, menjen ki. Ha valamiért nem tud, akkor a második legjobb hely az M4 Sport, az m4sport.hu és a Kossuth Rádió lesz" - szögezte le a csatornaigazgató, aki nagyon magas szintű közvetítést ígért.


A VB kabalája Youhuu, a rackajuh.

A világbajnokságot - amelyre már több mint 300 ezer belépőjegy elkelt - jövő szombattól augusztus 27-ig rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyalogló versenyeknek pedig a Hősök tere lesz a központja.