KULTÚRA
Programok
Nem fogunk unatkozni a hétvégén - gazdag programok a környéken
Egymást érik a rendezvények most, hogy véget értek a nyári szabadságok. Körülnéztünk a környéken, hogy megtudjuk, miből szemezgethetünk a hétvégén. Vannak már ma is programok!

Aki sporttal töltené a mostani hétvégét, nem marad hoppon. Reggel startolt el a Tó-túra kerékpárverseny Szabolcsveremarton, ezen mi is ott vagyunk. De ott leszünk a délutáni kisvárdai, asszonyhegyi futóversenyen is. Ez 4 órakor indul, és azért is különleges, mert - mint a címe is mutatja -, az Utolsó Emberig tart. Itt nem az győz, aki a leggyorsabb, hanem az, aki a legkitartóbb. Egy órán belül kell teljesíteni egy 5380 méter hosszú, 130 méter szintemelkedésű kört. Mindenkinek az egy órából fennmaradó idő áll rendelkezésére a pihenésre, aztán indul az újabb kör. Aki nem halad át minden óra első percében a rajtvonalon, az kiesik.

Vásárosnaménya Zoárd-napi sokadalomnak ad helyet szeptember 17-18-án, vagyis ma és holnap a megújult Kraszna-hídnál és környékén. Az ingyenesen, védettségi igazolvánnyal látogatható programkavalkád pénteken koncertekkel indul, este 8-kor például az Ismerős Arcok lép színpadra, lesz kirakodóvásár és sátorkocsma is. Szombaton a sztárfellépő Rúzsa Magdi, utána este 10-től táncház.

Most hétvégén tartják a kulturális örökség napjait szerte az országban. Nyíregyházán, a Jósa András Múzeumban ez alkalomból szombaton a kiállítás tekinthető meg ingyenesen, vasárnap pedig az épületet járhatják be az érdeklődők. Ez is ingyenes, de ide már regisztrálni kell a [email protected] címen. Hat izgalmas helyszínre hívnak a szervezők, a honfoglaló minigarzontól a légópincéig.

A Sóstói Falumúzeumban Tirpákfesztivál lesz a hétvégén. Népi Ízek Találkozója és az V. Nyíregyházi Bogrács-és Grillbajnokság várja a gasztronómiát kedvelőket szombaton és vasárnap, a 300 forintos kóstolójegyekkel több tucat finomságot kipróbálhatunk. Ezen a két napon a Sóstói Múzeumfaluba a belépés ingyenes. Lesznek színpadi programok is tánccal és zenével, bemutatják a város sütijét, a diós-szilvás tirpák pitét és 12 csapat száll ringbe a főzőversenyen.

- FrissMédia -