NAGYVILÁG
Külföld
#repülőgép
#légikatasztrófa
#Kolumbia
#Brazília
#Chapecoense
#repülőgép szerencsétlenség
Négy játékos is túlélte a repülőgép-szerencsétlenséget
A kolumbiai katasztrófavédelem megerősítette, hogy négy játékos is túlélte a hétfő esti repülőgép-katasztrófát. A focicsapattal a fedélzetén lezuhant gépnek friss jelentések szerint hat túlélője van: a játékosok, a repülő személyzetének egy tagja és egy újságíró.

Szemtanúi jelentések szerint hatan élték túl a hétfő esti repülőgép-szerencsétlenséget: négy labdarúgó, egy légiutas-kísérő és egy brazil újságíró. A kolumbiai hatóságok korábban még öt túlélőről tájékoztattak, de miután rátaláltak az ötödikre, egy sérült focistára bukkantak a roncsok között.

A Kolumbiában lezuhant repülőgép fedélzetén 81 ember utazott, de a katasztrófát csak 6-an élték túl.


Brazília gyászol

Három napos nemzeti gyászt rendelt el kedden Michel Temer brazil elnök a hétfő esti repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak emlékére. Az államfő együttérzését fejezte ki a gyászoló családok részére a tragédia után, majd kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy segítsen az áldozatok rokonainak.


La Ceja 2016. november 29. Ápolók viszik hordágyon Alan Ruschel brazil labdarúgót a kolumbiai La Ceja egyik kórházában 2016. november 29-én. Ruschel az első túlélő, akit kimentettek a Lamia bolíviai légitársaság Kolumbiában lezuhant gépe roncsai közül. A fedélzeten lévő 72 utas és 9 fős személyzet helyi idő szerint november 28-án este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett. A repülőn utaztak a brazil Chapecoense futballcsapat játékosai, akik a Copa Sudamericana regionális bajnokságon vettek volna részt, és a Medellín csapatával, az Atlético Nacionallal játszották volna a döntőt. (MTI/EPA/Luis Eduardo Noriega A.)

Ápolók viszik hordágyon Alan Ruschel brazil labdarúgót a kolumbiai La Ceja egyik kórházában 2016. november 29-én. Ruschel az első túlélő, akit kimentettek a Lamia bolíviai légitársaság Kolumbiában lezuhant gépe roncsai közül. A fedélzeten lévő 72 utas és 9 fős személyzet helyi idő szerint november 28-án este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett. A repülőn utaztak a brazil Chapecoense futballcsapat játékosai, akik a Copa Sudamericana regionális bajnokságon vettek volna részt, és a Medellín csapatával, az Atlético Nacionallal játszották volna a döntőt (MTI/EPA/Luis Eduardo Noriega A.)


- Először a 23 éves brazil védő, Alan Ruschel érkezett meg a La Ceja-i kórházba. Eszméleténél volt, mikor megérkezett, kolumbiai hírforrások szerint eltörött a csípője és koponyasérülést is szenvedett. Műtétje előtt arra kérte a hatóságokat, hogy értesítsék a családját arról, hogy túlélte a repülőgép-szerencsétlenséget.

Testvére ezt írta neki a Twitteren: “Isten majd erőt ad neked! Nagyon szeretlek, testvérem, egy igazi harcos vagy!”

- Marcos Danilo Padilhát, a csapat kapusát a San Juan de Dios kórházba szállították a megsérült légiutas-kísérő, Jimena Suárez Otterburg társaságában.

- A 21 esztendős Jakson Follmann cserekapus a baleset negyedik túlélője, őt egy antioquiai ellátóközpontban ápolják.

- A tragédia egyetlen újságíró túlélőjét, Rafael Henzel Valmorbidát is kórházban ápolják.

- A labdarúgó csapat negyedik túlélőjére, Helio Hermito Zampier Netóra egy órával a többiek után találták rá a gép roncsai között.


Alan Ruschel és Marcos Danilo Padilha a gép felszállása előtt még boldogan szelfizett a gépen:

Forrás: Snapchat

Forrás: Snapchat


Több túlélőben reménykedtek a hatóságok

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a szerencsétlenséget sokan túlélhették, mert a gép nem gyulladt ki, amikor lezuhant. Később azonban kiderült, hogy a gépen tartózkodók hat ember kivételével mindannyian életüket vesztették. A focicsapat három játékosán kívül a gép személyzetének két tagja és egy újságíró élte túl a balesetet.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfő este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található Medellíntől nem messze, röviddel a tervezett leszállás előtt. A gépen tartózkodtak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai is, akik a klubcsapatok regionális bajnoksága, a Copa Sudamericana döntőjét játszották volna a medellíni Atlético Nacional csapata ellen.


Forrás: hirado.hu