KULTÚRA
Gasztro
#málnás csokitorta
Mutatunk egy gyönyörű és szuper finom tortát karácsonyra!
Ha még nem döntötted el milyen torta kerüljön az ünnepi asztalra, a belga csokis málnás torta garantáltan a karácsonyi menü sztárja lesz! Vidám, szeretetteljes készülődést!

Tésztaalap hozzávalók:

25 dkg liszt

kevés étolaj kb. 0,5 dl

kevés tej kb. 0,5 dl

sok jó minőségű étcsokoládé por (belga a legjobb)

2 evőkanál barna cukor

½ zacskó sütőpor

2 friss tojás

A mázhoz:

2 tábla 60-70% os étcsokoládé - én ebből is belgát használok, de jó a Lindt vagy bármilyen jó minőségű étcsokoládé

Igazából egy brownie alapú tésztát sütünk. A cukrot kikeverjük a tojással, majd bele a tej és az olaj. A lisztet elkeverjük a sütőporral és fokozatosan elkeverjük az alappal, illetve az étcsokival. Lisztezett vajazott tepsi formában 15 perc alatt (sütőfüggő) légkeveréses sütőben 180 fokon megsütjük. A két tábla csokoládét alacsony tűzön pici olajjal felforrósítjuk, majd közepesen kihűlt állapotban a tésztára kenjük. Málnával (fagyasztott is jó) díszítjük. Ha van otthon málnalekvár és szeretitek is, a kihűlt alapot kenjétek meg lekvárral mielőtt a csoki máz rákerül.


Kép és szöveg: Novák Viki