Tésztaalap hozzávalók:
25 dkg liszt
kevés étolaj kb. 0,5 dl
kevés tej kb. 0,5 dl
sok jó minőségű étcsokoládé por (belga a legjobb)
2 evőkanál barna cukor
½ zacskó sütőpor
2 friss tojás
A mázhoz:
2 tábla 60-70% os étcsokoládé - én ebből is belgát használok, de jó a Lindt vagy bármilyen jó minőségű étcsokoládé
Igazából egy brownie alapú tésztát sütünk. A cukrot kikeverjük a tojással, majd bele a tej és az olaj. A lisztet elkeverjük a sütőporral és fokozatosan elkeverjük az alappal, illetve az étcsokival. Lisztezett vajazott tepsi formában 15 perc alatt (sütőfüggő) légkeveréses sütőben 180 fokon megsütjük. A két tábla csokoládét alacsony tűzön pici olajjal felforrósítjuk, majd közepesen kihűlt állapotban a tésztára kenjük. Málnával (fagyasztott is jó) díszítjük. Ha van otthon málnalekvár és szeretitek is, a kihűlt alapot kenjétek meg lekvárral mielőtt a csoki máz rákerül.
Kép és szöveg: Novák Viki