KÖZÉRDEKŰ
Pályázatok
Munkahelyteremtő pályázat KKV-knek
Augusztus 1-től lehet beadni a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely-teremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázat második ciklusára készített pályázatot.

A programot a korábbi pályázati kiírásokhoz hasonló tartalommal hirdette meg a Pénzügyminisztérium, az alaptámogatás mértéke ugyanakkor új munkahelyenként 1,7 millió forintra emelkedett. A pályázat kiemelten kezeli a munkaerő piaci szempontból hátrányos helyzetben lévőket, a pályázók ugyanis kiegészítő támogatást is kapnak, amennyiben kiközvetített álláskeresőt, közfoglalkoztatottat, vagy hatodik életévét be nem töltött gyermeket nevelő nőt foglalkoztatnak.

Az említett három kiegészítő támogatáson felül a pályázók – amennyiben kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre a beruházást – új munkahelyenként további 400 ezer forint támogatásra is pályázhatnak, így akár 3,6 millió forint támogatást is kaphatnak egy új munkahely után. A munkáltatóknak a kétéves foglalkoztatási kötelezettség mellett vállalniuk kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat három évig folyamatosan fenntartják és működtetik. A pályázati kiírás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatást ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

A pályázatok beadási határideje: 2019.08.01-2019.09.05. A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel kapcsolatban a beruházás helye szerinti Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya ad tájékoztatást.

A pályázati dokumentumok az alábbi linken érhetők el:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/szabolcs-szatmar-bereg/dokumentumok/hirdetmenyek/foosztalyok-hirdetmenyei/foglalkoztatasi-foosztaly-hirdetmenye-20190320