AKTUÁLIS
#PanyolaFeszt
Muhari Zoltán, Panyola polgármestere: a PanyolaFesztnek küldetése van
Ismét gazdag élményeket kínált Panyola minősített fesztiválja augusztus első hétvégéjén. A vármegye értékei mellett sokszínű programok, egyedi kézműves termékek, különböző bemutatók, kiállítások, koncertek, komolyzenei és színházi produkciók, gyermekfoglalkozások, táncház, lovasok és íjászok népszerűsítették vidékünk kincseit.

Idén is egy csoda valósult meg a XVII. PanyolaFeszten. Baráti társaságok, családok, rég nem látott ismerősök futhattak össze az elmúlt hétvégén Panyolán. Az élmények mellett igazi kulturális kikapcsolódást nyújtott az ötszáz fős kistelepülés. Gyönyörű környezetben, meseszép helyszínekkel, változatos programokkal várták az érdeklődőket.

„Az idén is újabb élményekkel gazdagodhattak azok a fesztiválozók, akik ellátogattak hozzánk. Lépten-nyomon olyan ismerős arcokkal találkoztunk, olyan régi vendégekkel üdvözölhettük egymást újra, akik évről évre visszatérnek hozzánk" - mondta lapunknak Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.

Voltak, akik több mint húsz év után itt ölelték meg ismét egymást, volt, aki itt ünnepelte a házassági évfordulóját és voltak, akik gyermekeikkel töltöttek itt el egy kellemes napot, vagy akár hétvégét.

"Minden fáradtságot megér a pillanatot közösen átélni és együtt látni ezt a csodás közösséget. A fesztivál végén mindig összegezzük, hogy küldetése van a rendezvénynek. A nulladik napunkon az Uránia Nemzeti Filmszínház filmvetítése hihetetlen élményt adott az összegyűlteknek. A településre érkező fesztivál közönsége együtt mozizhatott a téren, igazi családi program volt a Toldi című mozifilm" - mondta a polgármester.

A kisebbek a babzsákokról, szájtátva figyelték az eseményeket. Rendkívül sokszínű zenei kínálattal rukkoltak elő, itt játszott például pénteken a Parno Graszt, a Cimbaliband, de a Szatmár Néptáncegyüttes is lenyűgöző műsort adott, majd szombaton újabb zenekarok és táncosok szórakoztatták az ide érkezőket, mint például az Elte Néptáncegyüttes vagy a Zuboly. Zárásként jó hangulatú táncházat tartott a Rézeleje Fanfárosok zenekar.


"A Levendula porta ismét a legkülönlegesebb helyszínünk volt, ahol a Three Roses latin tango koncertje ejtette ámulatba a nézőket. A Csupa-Csoda vándorjátszótér, a minőségi kézműves bemutatók, foglalkozások, a helyi termelők szintén színesítették a programokat. A gasztronómia szerelmesei pedig két napon át finom, ízletes szatmári ételeket kóstolhattak a rongyos lapótyától a lapcsánkáig, a szilvalekváros csavart fánkig, a töltött káposztán át a házias süteményekig” – mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.