PUZZLE
Életmód
#BikeSafe
#mobilitás hét
#Vásárosnamény
#kerékpár
#biztonság
Mit tegyen, hogy ne lopják el a bringáját?
Az idén szeptemberben 17. és 22. között rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő hazai eseménysorozat részeként Autómentes napot tartottak szeptember 21-én és 22-én.

Az eseményen Gönczi György rendőr főtörzszászlós, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság bűnmegelőzés szakembere a gyermekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos hasznos tanácsokkal látta el, majd az érintett korosztály felmérhette tudását egy kerékpáros ügyességi pályán. A megjelentek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársainál kerékpárjaikat ingyenesen regisztráltathatták a „BikeSafe” programban.

A rendőrség hasznos tanácsai:

Soha ne hagyja felügyelet nélkül kerékpárját, még egy pillanatra sem lezárás nélkül!

Használjon minőségi zárat!

Jól látható, forgalmas helyen hagyja a kerékpárt, olyan helyen, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!

Regisztráltassa kerékpárját a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!