AKTUÁLIS
Milyen segítséget kaphatnak a pályakezdők Szabolcsban az elhelyezkedéshez?
Ez a nagyon fontos kérdés lesz napirenden szerdán Miskolcon, a Cross-Sector Partnership Café elnevezésű konferenciáin. Ezúttal két megye: Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg lehetőségeit vitatják meg a résztvevők.

A program november 23-án reggel 9-kor kezdődik a miskolci Polgármesteri Hivatal rendezvénytermében, a Városház téren. Délután 2-ig a legkompetensebb előadók váltják egymást Balázsy Panna műsorvezetése és Bódisz Attila közreműködése mellett.

Egész sor előadás és panelbeszélgetés lesz a pályakezdő fiatalok munkaerőpiaci helyzetéről a két megyében, országos és nemzetközi kontextusba helyezve, többek között olyan szakemberek részvételével, mint Pomázi Gergely Operations Manager, Randstad Hungary Kft., Toldik Pál osztályvezető, Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya, Somogyi András Country HR Director, Bosch Magyarország.

Az Y és Z generáció helyzetét a munkaerőpiacon Bereczki Enikő generációkutató ismerteti.

Arról, hogy miként segíthetik a civil szervezetek a fiatalokat a munkaerőpiacra lépésben, kerekasztal beszélgetésen hallhatnak az érdeklődők Kisari Károlytól, a Rejtett Kincsek Down Egyesület, Hajdú Krisztiántól, az Ózdi „Kerisek” Alapítvány, Gégény Leventétől, a Regionális Civil Központ Alapítvány, valamint Ruszó Andrástól, az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány képviseletében.

A konferencia szervezője is egy civil szervezet, a United Way Magyarország, mely elkötelezetten kutatja és tárja fel azokat a témákat, amelyek megoldásához széles körű társadalmi összefogásra van szükség. Ezúttal is a különböző érdekelti körök számára biztosít inspiráló, gyakorlatorientált platformot, ahol a profit, nonprofit és állami szektor közös gondolkodás keretében keresi az innovatív válaszokat egy aktuális kihívásra, jelen esetben a pályakezdők elhelyezkedésére.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni IDE kattintva tudnak holnap, vagyis kedden délig.

- FrissMédia -