AKTUÁLIS
#iskolakezdés
#iskolás gyerekek
#Nyíregyháza
#közlekedés
#gépkocsi
Messi és Ronaldo a zebrán
A tanév első napján rendőrök és polgárőrök segítették a gyerekek közlekedését Nyíregyházán is.

A rendőrök és a polgárőrök közösen segítik a gyerekeket a tanév első hónapjában, hogy biztonságosan jussanak el az iskolába. A forgalmasabb utakon átvezető gyalogos-átkelőhelyeken nyújtanak számukra segítséget az átkelésben. A rendőrök, a megnövekedett reggeli és délutáni forgalomban fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására is. Az iskolarendőrök és a bűnmegelőzési előadók, akik egész tanévben aktív szerepelői lesznek a kisdiákok életének, részt vettek az oktatási intézmények tanévnyitóján.

A szakemberek felhívják a járművezetők figyelmét, hogy az iskolák közelében főként a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg! A gépkocsival közlekedő szülők figyelmét, a biztonsági öv és a gyermekülés használatára, valamint arra figyelmeztetik, hogy az iskolák környékén parkolás céljára, csak az arra kijelölt helyeket használják.

Semmiképpen ne álljanak az útburkolati jellel jelölt forgalom elől elzárt területen, valamint a tiltó jelzőtáblával jelölt helyeken, mivel a tanévkezdés nyomán megnövekedett forgalomban, komoly fennakadást okozhatnak, az akár, a forgalmi sávot is elfoglaló parkoló gépkocsik.