AKTUÁLIS
#Mesés Advent
Mesés Advent Kisvárdán: az eltévedt Mikulás kalandja
Két felnőtt, már önálló gyermek édesanyjaként Kisvárdán élek és dolgozom. Nagy örömömre az idei karácsonyt, a gyermekeim mellett, már két unokám Zoé és Márk szeretete is bearanyozza - írta Illés Zsuzsanna.

Még kicsik, de sokat mesélek nekik, hiszem, hogy mindez erősíti az érzelmi kötődést egymás felé. Zoé kedvencei a Boribon mesék, melyek segítségével számos ismerős helyzetet, élményt élhet át. Munkám során gyógypedagógusként gyógypedagógiai tanácsadással, korai fejlesztéssel, koragyermekkori prevencióval, intervencióval foglalkozom.

A mesék világa mindig is közel állt hozzám. Gyermekként egy nagyon kedves családban nevelkedtem az öcsémmel. Emlékképeim között édesanyám is sokat mesélt nekünk, majd a gyermekeinknek is. Sokáig őrizgettük a szüleimtől ajándékba kapott mesekönyveket, melyekbe gondosan bele volt írva, melyik évben, melyik hónapban, milyen alkalomra kaptuk tőlük. Becsukva a szemem ma is fel tudom idézni ezeket a pillanatokat, a történeteket Holle anyóról, A kis gömböcről, A borsószem hercegkisasszonyról sokáig sorolhatnám.