AKTUÁLIS
#Mesés Advent
Mesés Advent Kisvárdán: a Mikulás bácsi csizmája
​A karácsony egy csodálatos időszak, a mesék pedig arra hivatottak, hogy az év 365 napján, legalább a mesélés ideje alatt egy hasonlóan csodálatos környezetet teremtsenek - írta Dr. Nagy Éva.

Én, aki minden nap gyerekekkel vagyok körülvéve, hiszen az a hivatásom, hogy őket gyógyítsam, tudom, milyen erős a mese hatalma. Tudom, hogy egy-egy betegség leküzdésében is mekkora segítség lehet az a 10-15 perc vagy akár több idő, amíg elfelejtkezünk a külvilágról, akár a fájdalomról is, és az általa teremtett elképzelt világban találjuk magunkat. Hiszem, hogy gyógyító hatalma is lehet, hisz az a szeretet, ami mesélés közben körbelengi a hallgatókat és az olvasót, sokszor többet ad, mint bármilyen gyógyszer.

Régen a három lányomnak, ma az unokáimnak mesélhetek.

A kis családomra jellemző, hogy mióta gyermekeim elkezdtek cseperedni, valahogy sosem sikerült közel élnünk egymáshoz. A karácsony azonban mindig kivétel volt. Emiatt számunkra még inkább várakozással teli időszak ez, és hatalmas csodaként éljük meg az együtt töltött időt.

Mindig szerettem a jó történeteket, a karácsonyt és a gyerekeket. Mi lehet hát tökéletesebb ötvözete e háromnak, ha nem egy karácsonyi mese?!

Kellemes, szeretettel teli Karácsonyt kívánok!