SPORT
Mégsem az nyerte a nyíregyházi Eb-fordulót, akit győztesnek hirdettek
Utólagosan időbüntetést kapott a rali Európa-bajnokság (ERC) Nyíregyházán és környékén rendezett fordulóját vasárnap megnyerő Nyikolaj Grjazin, így a győzelem a norvég Mads Östbergé lett, a magyar bajnok Hadik András pedig harmadikként fejezte be az Eb-futamot.

Az ERC sajtószolgálatának közleménye szerint az orosz versenyzőt azért sújtották utólag 15 perc büntetéssel, mert a vasárnap reggeli első gyorsasági szakaszon nem állt meg a Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó baleseténél. Grjazin azt mondta, félreértette a sportbírók jelzését, a döntés ellen pedig nem fellebbezett.

Grjazin büntetése nyomán az Eb-futammal együtt megrendezett Nyíregyháza-ralit - az országos bajnokság idei utolsó futamát - megnyerő Mads Östberg, Torstein Eriksen kettős lett a III. Rally Hungary győztese, az eredetileg negyedikként záró, és ezzel címét megvédve magyar bajnok Hadik András, Kertész Krisztián páros pedig harmadikként végzett.

A pályafutása első Európa-bajnoki címét Nyíregyházán megnyerő, WRC2-es világbajnok Andreas Mikkelsen így hatodikként fejezte be a viadalt.

Végeredmény, III. Rally Hungary (14 gyorsasági szakasz, 182,01 km, élcsoport):

------------------------------------------------------------------------------

1. Mads Östberg, Torstein Eriksen (norvég, Citroën C3) 1:38:43.4 óra

2. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Skoda Fabia Rally2 EVO) 21.8 másodperc h.

3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MkII) 26.1 mp h.

...6. Andreas Mikkelsen, Elliott Edmondson (norvég, brit, Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:30.4 perc h.

- MTI -

A fotón az Európa-bajnok norvég Andreas Mikkelsen