AKTUÁLIS
#Kisvárda
#strand
#Aqua Cinema
Megőrült a hőségtől, holnap még melegebb lesz. Irány a strand!
​A jövő héten csütörtökön mérséklődik csak a kánikula, addig csak hétfőn 38 fokra számíthatunk. Érdemes az időt például a kisvárdai strandon tölteni. Ezt a hőséget csak a vízben lehet kibírni - vélekednek olvasóink, mi meg mutatjuk, hogy hol és miképpen.

Kollégánk ma a kisvárdai Aqua Cinemában járt és készített önöknek egy kis videót kedvcsinálónak. Annyit elárulunk, hogy több ezren csobbantak ma a hűs hullámokban, keresve a felfrissülést, ennek ellenére nem volt nyomasztó, nem volt tömeghangulat. Ki-ki kedvére csobbanhatott, csúszhatott egyet.


A 240 négyzetméteres hullám- és a 380 négyzetméteres hangos élménymedence az aktív mozgást kedvelők minden igényét ki fogja elégíteni, hisz van benne hidromasszázs, pezsgőlevegős barlangokkal. A csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak 40 négyzetméteren alakítottak ki ülő termálmedencéket.

Nézzük akkor részletesen, hogy milyen idő várható a 4 napos ünnep előtt. Kedden napközben északnyugat felől időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és főként északon, északnyugaton alakul ki szórványosan zápor, zivatar, majd estétől megvastagszik a felhőzet és sokfelé várható csapadék. A szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-24, a legmagasabb hőmérséklet 25-35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Szerdára virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar, délelőtt inkább már csak keleten eshet, majd az összefüggő csapadék délutánra elvonul. Mögötte néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Csütörtökön eleinte többnyire derült, napos időre lehet számítani, majd nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz, napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

A több-kevesebb napsütés mellett pénteken főként a Dunántúlon és északon alakulhat ki szórványosan zápor, néhol zivatar, szombaton helyenként lehet zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 12-18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet pénteken 25-28, szombaton 23-28 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 10-16, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.