NAGYVILÁG
Belföld
Megmaradás és gyarapodás, közös felelősségünk a keresztény Európa
Az európai választások kimenetelét nagyon kemény gazdasági, szellemi munka dönti el, nem pusztán politikai beszédek.

Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta azon az országos konferencián, melyet Tatán tartott a KDNP önkormányzati tanácsa és a Szövetség Tatáért alapítvány. A Megmaradás és gyarapodás, közös felelősségünk a keresztény Európa című tanácskozáson Seszták Oszkár, a KDNP önkormányzati tanácsának elnöke is részt vett. A politikus, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés élén is áll, arról beszélt, mennyire fontos a helyi érdekek képviselete.



Kulcsfontosságú az értékrend, amit képviselünk - emelte ki beszédében Semjén Zsolt. A magyar társadalom a keresztény civilizáció része s ez nem feltétlenül templomba járást, hanem értékeket jelent - jegyezte meg. Így például a hazafiságot, hisz evidencia már, ami tíz éve még kérdéses volt, hogy a külhoni magyarok is a nemzet részei. A család szintén ilyen, a magyar emberek számára fontos érték - mondta a miniszterelnök-helyettes.



Magyarországon ma a gazdasági növekedés kétségbevonhatatlan tény, így ez is a kormányzó politikai közösséget erősíti - vélekedett Semjén Zsolt, aki szerint az ellenzék leggyengébb pontja a kompetencia, a kormánypártok jelentik ma az egyetlen politikai erőt, amely képes az ország irányítására.

Mindezeken túl a konkrét politikai események is döntő tényezőt jelentenek a választások kimenetele szempontjából, s itt minden idők legsikeresebb politikai konstrukciója a Fidesz-KDNP - mondta miniszterelnök-helyettes. Aki szerint tudatosan bevándorló tömegeket beengedni nem pusztán etikailag kifogásolható, hanem politikai-jogi szempontból is és ezt utólag nem lehet jóvátenni. Mi megkérdeztük a magyar embereket, s nem akarják, hogy bevándorlóország legyünk - folytatta Semjén Zsolt.



Járóka Lívia európai parlament képviselő brüsszeli tapasztalatairól beszélt Tatán, Gyopáros Alpár kormánybiztos a magyar falu programról, Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a helyi közösségek humán fejlesztéséről.

A KDNP konferenciájának szünetében Semjén Zsolt, Seszták Oszkár és Michl József, Tata polgármestere ünnepélyesen aláírták a Fidesz-KDNP Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásgyűjtő ívét.


- frissmédia -