SPORT
Labdarúgás
#kisvárda
#foci
Megint nem kapott 11-est a Várda
A félidőben 0-0 a Kisvárda-Puskás Akadémia meccs, küzdelmes, jó első félidő után.

A kisvárdai Szimovics (Simovic) lövése volt az első említésre méltó esemény, a szép nyári időn kívül.

No meg az, hogy már tudták a játékosok, hogy győzött a Debrecen, így harapni fog a harmadik helyért küzdő Puskás, mint Rex felügyelő a fogógyakorlaton.

Sok volt a hiba az elején, pedig küzdött a Várda. De volt, hogy saját játékosba rúgta a támadó, volt, hogy egyik gyengén adta, másik rosszul vette le. A legjobbak a Várkerti Vitézek voltak, akik változatos rigmusokkal teremtettek pompás hangulatot a káprázatos nyári fényekben tündöklő stadionban.

A 28. percben óriási helyzetet hagyott ki a Kisvárda. Jobb oldalról átívelték a labdát a PAFC 16-osán, a bal oldalon Kovácsréti levette, csinált egy visszahúzós cselt, majd az ötös sarkán állva jobbal a bal felső irányába tekerte, de a kapus kiütötte. A kipattanót öt méterről fejelte az üres kapu mellé a másik kisvárdai, bár ez váratlan labda volt, ez kétségtelen.

Egy perccel később lerántották a Puskás 16-osán belül a kisvárdai támadót. Nem lett 11-es, a stadion őrjöngött. Nem értem, mire a felháborodás, hisz hozzáértő barátom megmondta, a Kisvárda csak akkor kap büntetőt, ha a játékosát el is ássák a 16-oson belül, helyét megjelölik. Mivel ilyen ebben a szezonban eddig nem volt, nem is kellett soha büntetőt rúgni.

Az utolsó percben Lucas a tizenhatos előtt kapta a labdát lövőhelyzetben. Bal oldalon Kovácsréti várta üresen, Lucas inkább rátekerte, de nagyon gyengén.

S a félidő hosszabbítására is maradt egy kisvárdai helyzet, egy lecsorgó labdára lehetett volna rástartolni, de a csatár is meglepődött, hogy odapattant a labda.

Eddig csak a Várdának volt lehetősége, jobban is játszanak.

Félidő.