PUZZLE
Bulvár hírek
Meghalt Csubakka, a Csillagok háborújának jóságos óriása
Peter Mayhew 2 méter 21 centiméter volt és erre alapozta színészi karrierjét. 1976-ban a Szindbád és a Tigris szeme című filmekben debütált. Az utóbbi filmben Minótauroszt játszotta, a félig ember, félig állat lényt a görög mitológiából. Ennek alapján választotta ki George Lucas a Csillagok háborúja Csubakka szerepére. A többi már filmtörténelem

Az 1944-ben született brit filmszínész 2015-ben fejezte be a forgatást- egészsége megromlott. Továbbra is tanácsadó maradt azonban a Csillagok háborúja újabb forgatásain. Utódának, egy 201 centiméteres finn kosárlabdázónak, Jonas Suotamonak adott tanácsokat: hogyan alakítsa Csubakka szerepét.

"Több mint harminc évig a jó barátom volt" - nyilatkozta róla Harrison Ford, aki Han Solo szerepében volt társa Peter Mayhewnak a Csillagok háborújában. George Lucas szerint Peter Mayhew maga volt a jószívű óriás: csupa szív ember volt!


A brit színész Texasba vonult vissza és ott érte a halál. A család június végén nagy búcsúpartit rendez Csubakka tiszteletére. Hollywood decemberben tiszteleg a 221 centiméteres Peter Mayhew előtt, aki Csubakka alakításával beírta magát a filmtörténetbe.


- FrissMédia -