NAGYVILÁG
Belföld
#bírság
#RTL II
#Mustár Rádió
Megbírságolták a Nyíregyházán is hallható rádiót
A Nyíregyházán is hallható Mustár Rádió szolgáltatóját negyvenezer forintra bírságolta a médiatanács, amiért egy vizsgált júliusi adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort és több ismétlést tett közzé. ​Ennél jóval nagyobb bírságot kapott egy másik szolgáltató: az RTL II a Showder Klub miatt.

A luxemburgi médiahatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának kezdeményezésére ötezer eurós bírságot, több mint másfélmillió forintnak megfelelő büntetést szabott ki az RTL II szolgáltatójára a Showder Klub 2019. január 15-ei adásának szóhasználata és korhatár-besorolása miatt.

Kifejtették: a műsorszám nyelvhasználata vulgáris volt, több szexuális tartalmú vagy szexuális beállítottságra utaló viccet tartalmazott, ezért 12-es korhatár-kategória helyett 16-osba kellett volna sorolni. A BeleValóVilág powered by Big Brother című műsor 2018. november 11-ei adása miatt pedig megrovásban részesítették a szolgáltatót a vulgáris nyelvezet miatt; azt is - a 12-es helyett - 16-os korhatár-besorolással lehetett volna csak közreadni.

A főkép illusztráció.

- MTI -