KÉK FÉNY
Még halálában is szurkálta áldozatát a kegyetlen kisari férfi
Ma szakértők meghallgatásával folytatódott a tavaly májusban brutális kegyetlenséggel megölt 23 éves nő ügye. Volt élettársa 97 vágást-szúrást ejtett a védtelen nő testén, ebből 11-et már a nő halála után.

Elképzelhető, hogy a nő menekülni próbált támadója elől, legalábbis a hátán talált 18 rendbeli, szúró-vágó eszközzel okozott sérülés erre is utalhat. Gyakorlatilag test szerte vágta-szúrta a nőt, még a halál beállta után is. A boncolás tárta fel, hogy a nő hasfalán okozott, több esetben áthatoló, nagy valószínűséggel kés által okozott seb már nem vérzett, azaz a vérkeringés már leállt. Ennek oka, hogy a tüdő vérellátását biztosító főért is elvágta a férfi. A nő halálát végül vérzéses sokk okozta.

Áldozatát több testhelyzetben is szurkálta-vágta az elkövető. Az eszköz több esetben snicer, vagyis tapétavágó volt, de a nagyobb sérüléseket nagy valószínűséggel kés okozta. Az elkövetés időrendiségéről a szakértő azt valószínűsíti, hogy először a tettes a tapétavágóval összekaszabolta áldozatát, majd eszközt cserélt, a késsel folytatta a támadást.

A szakértő fenti valószínűsítése a vádlott lányának vallomását támaszthatja alá, miszerint a kés később került az elkövető birtokába, akkor, amikor a lány az édesanyjának próbált segíteni és a konyhában magához vett egy kést. Az apja ekkor ütötte meg és vette el tőle a kést

A terhelt egyébként önvédelemre hivatkozik, azt állítja, hogy a nő támadt rá késsel, és több alkalommal hasba szúrta. Csakhogy az áldozat édesapja, Csaba látta, hogy volt veje szúrta többször hasba saját magát, majd Csabára is rátámadt és a homlokára sújtott le két alkalommal, késsel.

A támadón feltárt sérülések keletkezésének módját firtatva a bíróság arra lett volna kíváncsi, hogy szakértői eszközökkel igazolható, illetve kizárható-e az önkezűség vagy az idegenkezűség. A szakértő nem tudott minden kétséget kizáróan nyilatkozni, azaz nem zárta ki egyik lehetőséget sem. A vádlott jobb kezén, a 4-5 ujjperc felső részén elhelyezkedő metszett sérülés egyébként akár védekezés közben is keletkezhetett. Azonban ez nem egy tipikus ráfogásos sérülés, ami a késsel való támadás elhárítást célozza, ugyanis akkor kisujj percének is sérülni kellett volna.

Az elme- és pszichológus szakértő nem állapított meg kórós elmeállapotot és amnéziát sem diagnosztizáltak a vádlottnál. Azaz tettének idején teljes mértékben beszámítható volt a vádlott.

A vádirat szerint a férfi élettársi kapcsolatban élt a sértettel, azonban a nő új viszonyt kezdeményezett és emiatt féltékenységből rendszeresen zaklatta, bántalmazta őt. 2021. május 31-én a hajnali 1 óra körül a férfi hazament nagyari házukba és a kulcsra zárt ajtón kopogott. Amikor az asszony ajtót nyitott, ütni kezdte, majd egy tapétavágó késsel több alkalommal test szerte megvágta, megszúrta az asszonyt. A bántalmazást hallva a lakásban tartózkodó gyermekük telefonon segítséget hívott, majd magához vett egy kést és édesanyja segítségére sietett. Amikor a vádlott meglátta a gyermeket, kikapta a kezéből a kést, megütötte majd az így megszerzett késsel a már földön fekvő sértettet több alkalommal megszúrta. A sértett a bántalmazástól a helyszínen meghalt. Időközben a helyszínre érkezett az elhunyt sértett édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a vádlottat. A vádlott a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát, majd miután az édesapa számon kérte őt, a vádlott a késsel a férfi homloka felé vágott, aki ezután kimenekült a szobából.

Az ügy tárgyalása csütörtökön a perbeszédekkel folytatódik.

- FrissMédia -