SPORT
Labdarúgás
#Mátyus János
#Kisvárda Master Good
#labdarúgócsapat
#új vezetőedző
#szerződés
#aláírás
Mátyus János lett a Kisvárda FC vezetőedzője
A hét utolsó napján aláírta szerződését a szakvezető, aki hétfőn áll munkába Kisvárdán.

Mint ismeretes, a Kisvárdánál augusztus 12-én váltak meg Milos Kruscic vezetőedzőtől, azóta Gerliczki Máté, az NB III-as együttes trénere irányította az együttest.

A pro licences, győri születésű tréner legutóbb, júniusig, Budafokon dolgozott a MOL Magyar Kupában – a negyeddöntőben aratott 2-0-s győzelemmel (a Kisvárdát is kiejtve) – a fináléig menetelt az NB II-es csapattal. Előtte az ugyancsak másodosztályú Haladás edzője volt, a Nyíregyháza Spartacust pedig az NB I-ben, majd az NB III-ban és végül az NB II-ben irányította. Edzői karrierje az élvonalban Pápán indult, de volt a REAC szakvezetője is – írja a kisvardafc.hu.

Mátyus János játékosként négy országban – Magyarországon kívül Németországban, Skóciában és Ausztriában – összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban 34 alkalommal szerepelt, védőként három gólt is szerzett.

A szakember az NB I-ben előbb a Honvéd, majd a Ferencváros, a német Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert érintő nyugati pályafutása után még Győrben és Tatabányán is játszott.

Mátyus János munkáját állandó segítője, Felipe Matos segíti majd Kisvárdán is.

Révész Attila sportigazgató jelentette be az új vezetőedző szerződtetését követően, hogy a Kisvárda Master Good új vezetőedzője 2023.09.03-4ól Mátyus János, akinek munkáját Felipe Matos segíti. Vele együtt dolgozott már számos munkahelyen. Azt is elmondta, hogy a stáb tagja maradt segítőként Bojan Trkulja, aki emellett ellátja a szerb U19-es válogatott asszisztensedzői feladatát is.

Marad a többi stábtag is, Dudás Dániel élettani vezető és erőnléti edző, Sandro Tomic kapusedző, Oláh Gergő technikai vezető és Bartha Márk videóelemző is. Az utóbbi mérkőzéseken megbízott vezetőedzőként dolgozó Gerliczki Máté munkáját köszönjük, marad a kötelékünkben, és visszatér az NB III-as csapathoz.

Mátyus Jánossal több mint tizenöt éve véletlenszerűen találkoztam először, egy időben műtöttek bennünket Székesfehérváron. Azóta ismerjük egymást, és egyértelműen mondhatom, hogy hasonló stílust és gondolkodást képvisel, mint én. A habitusunk is egyforma, és ebben a pillanatban ez utóbbinak kell megjelennie a csapaton belül, hogy a kisvárdai stílusjegyek újra jellemzőek legyenek a csapatra. Az ő személye az, aki ezt garantálni tudja. Az elnökség előtt szombaton ismertettem a jelöltek nevét, a tagok részéről egyértelműen az hangzott el, hogy mivel több magyar és fiatal játékosunk van, magyar edzőt próbáljak idehozni. Ez leszűkítette a lehetőségeinket, és mivel Mátyus János – aki hasonlóan több másik jelölthöz, pénteken személyesen tekintette meg a mérkőzésünket – az azt követő hosszas beszélgetésünk közben meggyőzött arról, hogy alkalmas a feladat ellátására, mellette döntöttünk.


Látja, melyek azok a területek, amit a csapaton belül javítani kell, és mik tartoznak az erősségeink közé. Egyértelművé vált számomra, ő az a személy, akivel együtt szeretnénk dolgozni, és kétéves megállapodásban rögzítettük is az együttműködés feltételeit. Bízom benne, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből – amelyből az elmúlt két meccs alapján már kilábalni látszunk – kijövünk, annál is inkább, mert hamarosan sorra játsszuk majd a hazai meccseinket, és vezetőedzőnk személyisége hazai pályán azt a hangulatot fogja visszacsempészni a stadionunkba, amit az elmúlt öt évben számtalanszor átéltünk - hangoztatta Révész Attila sportigazgató.

„Valóban, Révész Attilával egy műtét utáni altatásból felkelve ismerkedtem meg, és hogy még furcsább legyen az élet, tavasszal Magyar Kupa-mérkőzésen találkoztunk egymással, és eszembe sem jutott akkor, hogy itt fogok dolgozni Kisvárdán – nyilatkozta Mátyus János, a Kisvárda Master Good új vezetőedzője.

Hozzátette: akkor is elmondtam, mennyire tisztelem azt a munkát, ami Kisvárdán több mint egy évtizede folyik, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy én is csatlakozhatom a klubhoz. Hatalmas a várakozásunk segítőmmel, Felipe Matos-szal együtt. Túl vagyunk egy félórás létesítménybejáráson, ami meggyőzött bennünket, hogy a körülmények tökéletesek. Biztos vagyok benne, Révész Attilával lehetnek majd esetlegesen vitáink, de mivel imádja a futballt, és ezt a klubot, ezért a beszélgetések eredménye nem is lehet más, minthogy a csapat újra meginduljon felfelé. Pénteken ott voltam Újpesten, a helyszínen tekintettem meg a mérkőzést, meggyőződtem róla, hogy ez egy nagyszerű keret, biztos vagyok benne, mindkét elődöm nagyszerű munkát végzett, ám valami miatt nem jöttek az eredmények. Most már nem visszafelé, hanem előre tekintünk, és alig várjuk az első tétmeccsünket, ami Pilisen lesz a Magyar Kupában, aztán pedig alig várjuk az első bajnoki mérkőzésünket, ami a Ferencváros otthonában lesz esedékes" - mondta Mátyus Sándor.