AKTUÁLIS
#földrengés
#Mancs
#Törökország
#elnök
#mentőcsoport
#Spider
#Lehoczki
Mancs Törökországban is szobrot kap
Lehoczki László, a miskolci Spider mentőcsoport alapító-vezetője lapunknak a napokban elmondta, hogy Mancs utódjával, és társaival különleges eseményre utaznak. Oda, ahol a februári súlyos törökországi földrengés után megfeszített munkát végeztek. Mint a híradásokból megtudhattuk, bár a pusztítás nagy volt, többórás küzdelem után sikerült kimenteniük egy csecsemőt is a romok alól.

A miskolci Spider (Pók) mentőcsoport vezetője és tagja: Lehoczki László, Túri László, Niki, Hope kutyával visszautaztak Törökországba Novák Katalin köztársasági elnökasszony delegációjának tagjaiként. 3 napot töltenek ott.

Mint Lehoczki László lapunknak is elmondta , és most hivatalos Facebook oldalán megírta, a számos protokoll program egyik fő állomása. Mancs szobrának felavatása lesz. Óriási megtiszteltetés ez, és azt gondolom, ez egy hatalmas nemzetközi elismerés is. Ugyanazt a szobrot avatják majd fel, ami Miskolcon is van. Úgy tudjuk, hogy annak pontos mása. Ezt a szobrot is Szanyi Borbála szobrász művész készítette, aki pár napja már kint van Törökországban - olavasható a 2006-ban elhunyt Mancs gazdájának Facebook oldalán.

A Spideresek Erdogan török államfővel is találkoznak. Mancs szobrának avatása, március 31-én, helyi idő szerint 10.40-kor lesz. Beszédet mondd a Főpolgármester, a török kormányzó-helyettes, és Köztársasági Elnök Asszonyunk, Novák Katalin.

Az eseményről beszámolunk.

Hamarosan olvashatják a Lehoczki Lászlóval készített interjúnkat is.