18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#kutyatámadás
#Fehérgyarmat
Majdnem szétmarcangolt két kutya egy nőt Fehérgyarmaton
Az eset 2022 októberében történt Fehérgyarmat egyik csendes utcájában. A nő életét a munkások mentették meg, egy férfi életét meg a rendőrök, akik riasztólövéseket adtak le. Az ügyészség most emelt vádat.

Fehérgyarmat kertvárosi részében a középkorú nő gyalogosan közlekedett a forgalmas utcán. Lányát ment épp meglátogatni, amikor a céltól nem messze kettő, az utcai portáról kiszökött harci kutya támadt rá. A nőt harapták-tépték a fékezhetetlen ebek, életét az utcában épp földmunkát végző munkások mentették meg, akik lapátokkal kergették el a két kutyát.

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, karjáról cafatokban lógott a hús. Több hétig volt kórházban és mivel a kutyák oltva sem voltak, egy meglehetősen veszélyes kezelésen is túl kellett esnie. Úgy tudjuk, hogy a nő maradandó sérüléseket szenvedett el a brutális támadás következtében.

A073C031_240102IL_CANON.JPG

Nem sokkal később Sanyi bácsi kerékpárjával a közeli munkahelyére tekert, amikor a kutyák ismét kirontottak a lezáratlan kapun keresztül az útra. Az idős ötvenes éveiben járó férfit lerángatták a kerékpárjáról és marták-cibálták a férfi felsőtestét. Sanyi bácsi védekezésül a kerékpárjával próbált védekezni, de a támadás elhárítása még jobban felbőszítette a két kutyát. Ekkor érkezett a férfi segítségére a barátja gépkocsival. Az idős, több sebből vérző férfi beült a kocsiba és ott várták, hogy a feldühödött kutyák visszavonuljanak.

Amint nem látták a kutyákat, az idős férfi kiszállt a kocsiból és a kerékpárja után indult. Ekkor ismét kirontottak a kutyák és ismét a férfi testének estek. Egy újabb gépkocsi és az időközben értesített rendőrök érkeztek a helyszínre. Sanyi bácsi ekkor már a földön volt. Ha egy pillanattal később dördül el a riasztólövés, az idős férfi torkát harapta volna a kutya.

A073C041_2401022Z_CANON.JPG

A helyszíni szemle alapján hamar világossá vált, hogy a kutyák gazdája nem kellő gondnoksággal járt el, amikor nem biztosított megfelelő védelmet, hogy a kutyái ne tudjanak kimenni az utcára. A kutyák szabadon voltak, a kapu nyitva, a kerítésen keresztül játszi könnyedséggel ki tudtak ugrani.

Az ügyészség a férfit fogházba küldené, egy évre, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt, hiszen a kutya gazdájának tisztában kellett lennie, hogy kutyái veszélyesek, emberre támadhatnak. Ennek ellenére nem tett semmit, hogy a vérszomjas ebek a kerítésen belül maradjanak.

Az eljárás a Fehérgyarmati Járásbíróságon folytatódik.