AKTUÁLIS
#nyíregyháza
#megyeháza
#Magyar Ifjúsági Konferencia
Magyar Ifjúsági Konferencia Nyíregyházán - fotók, videó
Nyíregyháza, azon belül az ország legszebb Megyeházája adott otthont a Magyar Ifjúsági Konferenciának (MIK), amely a magyar fiatalok legmagasabb szintű, háromnapos egyeztetési fóruma.

A MIK Tagjai közt tudja a legnagyobb hazai és határon túli ifjúsági intézményeket, célja a fiatalok összefogása, érdekeik érvényesítése.

A háromnapos konferencia első estéjén a résztvevők játékos városismereti akadályverseny keretében ismerkedtek a megyeszékhely nevezetességeivel, a várossal magával. A konferencia megnyitóján beszédet mondott Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlésének elnöke, aki röviden ismertette a Megyeháza történetét, majd személyes tapasztalatait osztotta meg a jelenlévő fiatalokkal.

Dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára személyes hangvételű köszöntőjében az összefogás szükségességére hívta fel a figyelmet.

A konferencia fontos részét képezik a párhuzamosan futó szekcióülések, ahol öt témakörben folynak egyeztetések, megbeszélések. Ezek olyan témákat ölelnek fel, mint az aktuális kérdések a felsőoktatásban, a magyar fiatalok lelkiállapota és valláshoz való viszonya a 21.században, a digitalizációval járó lehetőségek és veszélyek, fiatal vállalkozók a Kárpát-medencében - Lehetőségek és jó gyakorlatok megosztása.

A MIK harmadik napján zárónyilatkozatot fogadnak majd el.


- FrissMédia -