18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#lufi
#baleset
#fulladás
Lufi ölt meg egy héthónapos kislányt Szabolcsban
​Egy kipukkanó lufi okozott halált egy Nyíregyházához közeli településen, kedd délután. A 6 hónapos kislány az udvaron volt a testvéreivel egy etetőszékben, amikor a nagyobbik testvére odaadta neki a vízibombaként szolgáló lufit. A még járni sem tudó baba elkezdte harapdálni a víziballont, ami kidurrant. Ezután következett be a tragédia.

A vízibomba egy speciális anyagból készült léggömb, ami vízzel töltve kitágul. A vízi lufi általában kicsi, és azért készült, hogy más személyekre, falakhoz vagy más tárgyakhoz dobálják.

A gyermek édesanyja épp a nyári konyhában volt, amikor arra lett figyelmes, hogy a kislánya öklendezik. Egyből felkapta és a szomszédba rohant a gyermekével, hívták a mentőket is. Azonnal elkezdték az újraélesztést, próbálták kiszedni a légútba került lufi maradványát, azonban ez nem sikerült. Időközben a mentőhelikopter is megérkezett, azonban már ők sem tudták újraéleszteni a gyermeket.

A család összetört. A szomszédok elmondták, hogy az anya gondoskodó, gyermekeinek mindent megadó szülő. Körülbelül egy éve költöztek a szabolcsi település csendes kis utcájának első házába. Az udvaron gyerekjátékok és egy hatalmas nagy trambulin. Semmi jel nem mutat arra, hogy a család ne viselné gondját a gyerekeknek.

"Szörnyű, anyai szívvel felfoghatatlan tragédia történt kedd délután" - fogalmazta meg gondolatait az egyik szomszéd. A családnak három gyermeke volt, két kislány és egy kisfiú. A középső kislány szívproblémákkal született, kedden a hat hónapos kislány örökre lehunyta a szemét egy megdöbbentő baleset miatt.

A szomszéd, ahol több kis gyermek is, él annyit mondott, hogy az összes lufit kidobta.Ő sem gondolta volna, hogy a lufiból baj lehet.

Az anyát kihallgatták gyanúsítottként gondatlan emberölés vétsége miatt. Nem tett vallomást. Egy 4 és egy 2 éves gyereke is van.

A gyermekek a latexlufitól megfulladhatnak, ha belélegzik, miközben megpróbálnak felfújni egyet. A fulladás például akkor fordulhat elő, amikor egy gyermek mély levegőt vesz, mielőtt felfújja a ballont, és véletlenül az egész ballont a szájába veszi. Akkor is fulladást okozhat, ha leeresztett léggömböket vagy elpattant ballondarabokat nyel le a gyerek, amelyeket megrághat. Ha egy léggömb száll a gyermek arcára és az kidurran, akkor belélegezheti a léggömb darabjait, amikor azok a levegőben repülnek, így a légutba kerülve fulladást okozhat.

A latex veszélyes, fulladásveszélyt okozó anyag, mivel szorosan illeszkedik a torokhoz és nagyon gyorsan teljes légúti elzáródást okozhat.