KÉK FÉNY
#Nagyecsed
#emberölés
Lezárták a nagyecsedi emberölés vizsgálatát
2018 nyarán számoltunk be egy megdöbbentő gyilkosságról, ami Nagyecseden történt. Az áldozat egy 19 éves nagyecsedi lány volt, akit a börtönből eltávozáson lévő barátja ölt meg.

Mint írtuk akkori cikkünkben, alig ocsúdott fel Nagyecsed a két héttel ezelőtti tragédiából, máris egy másik, megrázó esettel szembesültek. Az interneten két napja söpört végig a hír, hogy a 29 éves Sándor megölte 19 éves szerelmét, aki már egyszer megküzdött a halállal. Z. Sándor különös visszaesőként ez év februárjától három év hat hónapos börtönbüntetését töltötte Állampusztán - a tragédia előtti nap kimenőt kapott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett és fogolyszökés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Z. Sándor 29 éves nagyecsedi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi, a szabadságvesztés büntetésének végrehajtására kijelölt büntetés-végrehajtási intézetből engedélyezett eltávozásának időtartama alatt, 2018. június 16-án Nagyecsed külterületén egy veszekedés során megölte 19 éves élettársát, majd elmenekült a helyszínről.

Az ügyben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a sértett halálát fulladás okozta. A rendőrök Z. Sándort egy fábiánházi lakatlan házban fogták el 2018. június 17-én 10 óra 15 perckor. A gyanúsított kihallgatása alatt beismerő vallomást tett. Ezután a rendőrök a már megkezdett szabadságvesztésének letöltése érdekében büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnek.