KÉK FÉNY
#Kisvárda
#romok
#eltakarítás
#tűzoltók
Lépésben járható a négyes főút - hétköznapi hős a helyszínen
Rövid időn belül több mint hatszáz bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba a heves zivatarok okozta károk miatt.

Magánemberként, Mészáros Zsolt segít a bajban a kisvárdai körforgalomnál a kidőlt fák romeltakarításában. Zsolt kisvárdai lakos, a gépkocsijának a szélvédőjét bezúzta egy lehasadó faág. Azt mondja, hogy a forgalomnak haladnia kell, ezért hazament a motoros fűrészért és segít ahol tud. Az E-on szakemberei már nem számolják a bejelentéseket, ahogy haladnak, elkezdik felszámolni a károkat és megkezdik a helyreállítást.

Autókra, családi házakra, főutakra és villanyvezetékekre dőltek a fák. Több ház tetőszerkezetében tett kárt a vihar. Néhány településen belül egyszerre több mint tíz riasztás érkezett a tűzoltókhoz.

A károk felszámolásában a mátészalkai, nyírbátori, nyíregyházi, záhonyi, vásárosnaményi, fehérgyarmati, kisvárdai és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók, illetve az ibrányi és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók, valamint a térség önkéntes tűzoltói segítenek. Az egységek megfeszített munkával folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Árokba csúszott egy kamion a 4-es főút Ajak és Nyírtass közötti szakaszán. A balesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A jármű kiemeléséhez daru érkezik a helyszínre, ahol félpályán halad a forgalom.