AKTUÁLIS
Lenyűgöző táncok a fiatalokról, a fiatalokért
Nem a legegyszerűbb, hanem a legnagyszerűbb módját választotta a fiatalok megszólítására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Kisvárdai Baleset-megelőzési Bizottság. Szerdán délelőtt, a Művészetek Háza nagyszínpadán, négyszáz középiskoláshoz szóltak a tánc nyelvén, számos bűnmegelőzési, prevenciós témában.

A szolnoki ,,New Step” Fitnesz és Táncstúdió „Üzenet a biztonságért” című előadásában gyermek-és fiatal felnőtt profi táncosok, nagyszerű koreográfiákon keresztül táncolták el a fiatalokat legjobban veszélyeztető problémákat, mint például a családon belüli erőszak, a kiközösítés, a személytelen, telefonközpontú világ, a diszkó-balesetek, illetve a közlekedési láthatóság.

„Édesapaként és városvezetőként egyaránt örülök annak, hogy rendőreink ilyen rendezvény által is fontosnak tartják azt, hogy a fiatalok olyan kérdésekre kapjanak választ és olyan tényekkel, momentumokkal szembesüljenek, amelyek a hétköznapi életben - sajnálatos módon - már napi szinten vannak jelen.” - mondta köszöntőjében Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

A rendhagyó előadás abban is egyedre sikeredett, hogy ezen alkalommal állt először a kisvárdai nyilvánosság elé dr. Balogh Barnabás, a Kisvárdai Rendőrkapitányság napokban kinevezett új, megbízott vezetője.

„Ez a mostani egy rendhagyó rendezvény, ahol a zene és a tánc nyelvén keresztül, más szempontból mutatjuk be a bűnmegelőzési-és baleseti helyzeteket, illetve azok elkerülési lehetőségeit. Ez az egyik legjobb alkalom, hogy saját korosztályukkal, „élvezhető”, látványos módon szólítsuk meg a leginkább veszélyeztetett korcsoportot Kisvárdán is.” - szólt a telt házas közönséghez a megbízott kapitányság-vezető kiemelve, hogy a különleges prevenció célja elsősorban a figyelem felhívás annak reményében, hogy ha a veszélyeket, problémákat időben felismerjük, akkor azok könnyebben kezelhetővé, esetleg elkerülhetővé, megelőzhetővé válnak.

Az egyes témákat tánc formájában keltették életre igen látványosan a színpadon, a produkciók előtt és után pedig részletesebben, a fiatalok nyelvén szólt a jelenlévőkhöz dr. Kovács Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bűnmegelőzési osztály vezetője és Labancz András, a Kisvárdai Közlekedésrendészeti Osztály vezetője is.

A témák tánccal való megjelenítése pedig valóban lehengerlő, elgondolkodtató és mindenképpen profi volt! Igenis merjünk beszélni a körülöttünk lévő problémákról, fiatalok, pedagógusok, szülők együtt és egymás között egyaránt!

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor