AKTUÁLIS
#Kisvárda
#kórház
#látogatási tilalom
Látogatási tilalom a kisvárdai kórházban is
2020. szeptember 2. napjától visszavonásig a Felső-Szabolcsi Kórház egész területén látogatási tilalom lép érvénybe - tájékoztatta lapunkat Hegyi Henrik D. főigazgató. Mint írta, a szigorításra a koronavírusos (COVID-19) megbetegedések emelkedő száma miatt van szükség.

2020. szeptember 2-tól visszavonásig a Felső-Szabolcsi Kórház egész területén látogatási tilalom lép életbe az új koronavírusos megbetegedések emelkedő száma miatt.

A kórház megköszöni az Önök megértését, és az új helyzetnek megfelelően azzal igyekeznek megkönnyíteni a látogatóba érkezők helyzetét, hogy meghatározott időben - délután 15.00 órától – 16.30 óráig - a kórház portáján átadhatják az adott osztályon szolgálatot teljesítő egészségügyi szakdolgozónak a hozzátartozónak szánt csomagot.

Kérik, hogy a csomag előre legyen megfelelően beazonosítva, felcímkézve, illetve átvehetik ugyanattól a szakdolgozótól a beteg által összekészített személyes, hazavinni szánt holmikat. A beteg textíliájának és eszközeinek fokozott fertőtlenítését otthon is végezzék el.

A meghatározott időben csak egy fő hozzátartozó érkezzen! Ez alatt az idő alatt az ápolók rendelkezésükre állnak a cserék lebonyolításában.

Az alábbi kapcsolattartási jogokat a látogatási tilalom bevezetésével sem korlátozzák:

- A Gyermekosztályon az a szülő, aki a gyermekkel érkezik a kórházba, a beteg gyermek mellett tartózkodhat.

- A szülőszobán a szülő nő mellett egy általa megjelölt személy a vajúdás és a szülés alatt megfelelő védőöltözetben mellette lehet.

- A súlyos állapotú betegnek biztosítják, hogy egy személy mellette tartózkodjon. Súlyos állapotú az a beteg, aki állapota miatt önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve fájdalmai gyógyszerrel sem szüntethetők meg, illetőleg pszichés krízishelyzetben van.

A fenti kivételek esetén, ha a hozzátartozó a beteg mellett kíván tartózkodni, erre vonatkozó kérését az osztályvezető főorvosnak kell jeleznie.