Már vegán termékeket is kínál a Pápai

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája és szendvicsfeltétje után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgozik.

2020. június 05.

Pulykával a világ körül - vendéglátó finomságok

Ha idén a világjárvány miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit - elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ezúttal az amerikai kontinens népszerű fogásait mutatja be.

2020. május 29.

Egyéves szakács az Instagram új sztárja - videó

Több mint egymillió követője van a kisfiúnak, akiről édesanyja kezdett el videókat posztolni a közösségi oldalra.

2020. május 27.

Veszélyben az olívaolajunk

Olajfák millióit pusztította el egy baktérium, hatalmas gazdasági károkat okozva a termelőknek.

2020. április 16.

Minden csokinyuszi átment a vizsgán

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt hagyományos húsvéti fogyasztóvédelmi vizsgálat az összesen 78 ellenőrzött termék közül mindössze egy-egy kalács és sonka összetételét találta kifogásolhatónak. A húsipari cikk gyártójára bírságot szabhatnak ki, mivel a céggel szemben már tavaly is a magas sótartalom miatt indult eljárás.

2020. április 08.

Mindenki jól lakott - igazi disznóság történt Nagyecseden

​Nem babonásak, már a XIII. Lápi nemzetközi disznótoros fesztivált Nagyecseden. Csodálatos napsütéses idő fogadta az ide érkező vendégeket, akik nemcsak megszemlélhették a sertéshúsból készült ínyencségeket, hanem bőségesen jól is lakhattak a 19 település csapatai által kínáltakból.

2020. február 16.

Elnöki vizit a napkori borversenyen

​19. alkalommal adtak egymásnak randevút a napkori borosgazdák. Igen, ismét eltelt egy év – gondolhatják olvasóink, akik soron követik a napkori eseményeket. Ezúttal egy elnök és egy kormánybiztos is jelen volt a közel kétórás eseményen, ahol 35 borból kellett kiválasztani a „Napkori hibátlant” nevű bort, ami a legjobb fehér, rosé és vörös bort termelője egy évig viselhet.

2020. február 08.

Bocuse d'Or: a Babel séfje megy Tallinba

Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.

2020. február 05.