Szabolcsot egyre többen látogatják majd ősszel

Hat különleges borrégiót népszerűsít a Magyar Turisztikai Ügynökség új őszi kampánya, de Szabolcs-Szatmár-Beregre is nagy figyelem fordul majd az ősszel.

2021. szeptember 16.

Igazi nyári neve van az ország új tortájának

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.

2021. augusztus 03.

Magyarország ad otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d'Or európai döntőjének - jelentette be Szenkirályi Alexandra kormányszóvivő és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

2021. július 30.

Ezeket a fagyikat mindenképpen próbálja ki a Balatonnál!

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.

2021. június 14.

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka

Szinte mindenkinek fontos, hogy igazán finom sonka kerüljön az ünnepi asztalra! Íme, egy remek összefoglaló és egy hatalmas segítség ahhoz, hogy hogyan is lesz tökéletes a húsvéti sonka!

2021. március 30.

Badacsonyi és partiumi borok diadalát hozta a 2020-as Magyar...

Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje, a vörösborok között pedig a ménesi Balla Géza Pincészet szintén 2017-es Feketeleányka Selectionje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

2021. január 04.

Akkor horgásztak, amikor jól esett

​A címben szereplő állítással nem volt gond, merthogy szinte egész nap jól esett, mármint az eső a II. Rétközi Rablóhalas rangadón, ahova 43 csapat nevezett. Az eső a horgászok kedvét nem szegte és egészen délután 3 óráig kitartóan lógatták pecáikat.

2020. október 25.

Szabolcsban is gondban lehetnek a dióval foglalkozók

​Az idén az átlagos évek termésének fele, mintegy 3,5-4,0 ezer tonna dió teremhet az országban - mondta az MTI-nek a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke, hozzátéve, hogy a héjas dió termelői ára, illetve a dióbél fogyasztói ára ennek ellenére egyelőre a tavalyi szinten mozog. Apáti Ferenc elmondta, hogy a jelentős terméskiesésért döntően a tavaszi fagyok...

2020. október 23.