Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

Újabb elemekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. A Hungarikum Bizottság október 17-i ülésén szavazta meg, hogy a székelykapu és a lángos is a magyarság egyediségének és különlegességének jelképei közé tartozik.

2023. október 19.

A magyar fűszerpaprika külföldön is keresett termék

A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Magyarország őrölt fűszerpaprika külkereskedelmi egyenlege pozitív: míg elsősorban alacsonyabb értékű "tömegterméket" importálunk, addig a kivitel meghatározó része magas hozzáadott értékű, prémium termék - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán nyilvánosságra hozott körképéből.

2023. szeptember 20.

​A Budapest Borfesztiválon Dél-Amerika legjobb borait...

A pazar díszletek között megrendezett Budapest Borfesztivál, mely idén számos újdonsággal, káprázatos kínálattal és hatalmas területtel várja a borkedvelő nagyközönséget 2023. szeptember 7-10. között a Budavári Palota teraszain.

2023. szeptember 01.

​Vadkovászos kenyér nyerte a Szent István-napi kenyérversenyt

Vadkovászos kenyerével Heim Endre nyerte meg a Magyar Pékszövetség idei Szent István-napi kenyérversenyét, a dunabogdányi Heim Sütöde fiatal tehetsége Borbás Marcsit, a programsorozat nagykövetét is beavatta a fortélyokba - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.

2023. augusztus 17.

Az ínyencek a magyar bonbonok után is megnyalják a szájukat!

Oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbonjával és fahéjas forró csokoládéjával nyert díjat a Bonbonier Chocolate manufaktúra a gasztronómiai Oscarnak is nevezett nemzetközi versenyen, a Great Taste Awardson. A különleges csokoládé készítményről Erdélyi Nóra csokoládémester beszélt az InfoRádióban.

2023. augusztus 04.

A magyarok akkor sem hagyják el a húst, ha diétáznak

​A lakosság egyharmada kifejezetten figyel a táplálkozására, sőt, saját bevallása szerint tudatosan táplálkozik. Szinte ugyanekkora kör vallotta azt, hogy követ valamilyen speciális diétát – derül ki a Pápai Hús Kft. tudatos táplálkozás és húsfogyasztással kapcsolatos online, több mint 4000 ember bevonásával készített kutatásából.

2023. május 16.

Kisvárdára is innen érkezik a banán és a kakaó

​Ecuadorban francia kutatók helyi szakemberekkel 5300 éves, kakaókeményítőt tartalmazó magvakat találtak egy ősi edényben, ami igazolta a kakaó ecuadori eredetét – mondta Jose Luis Salazar Arrarte nagykövet annak kapcsán, hogy Budapest történelmet írhat, ugyanis a magyar főváros az ecuadori Palandából származó, a világ legrégebbi kakaóbabját tartalmazó agyagedény másolatának új otthona lesz.

2023. április 27.

Kisvárdán is imádják: újdonságokkal készül a Szamos Marcipán

Ha marcipán, akkor elsőre biztos, hogy Szabolcs vármegyében is mindenkinek a Szamos jut az eszébe! A nagy múltú manufaktúra most számos újdonsággal készül az édesszájú közönségnek.

2023. április 20.