NAGYVILÁG
Külföld
#terrorizmus
#iszlám állam
#toborzás
Köztörvényes bűnözőket toboroz az Iszlám Állam
Megváltást ígér az Iszlám Állam az európai bűnözőknek. Legújabb propaganda-poszterükön azt hirdetik, hogy a bűnbandákhoz tartozó, drogkereskedelemmel foglalkozó alvilági személyek a terrorcsoportnál megtalálhatják életük valódi értelmét, függetlenül attól, hogy milyen bűnöket követtek el a múltban.


“Néha a legsötétebb múltú emberek hozzák el a legszebb jövőt” – olvasható a dzsihádisták “reklámszlogenje” a vakító fénybe sétáló Kalasnyikovval hadonászó harcos alatt. A posztert az Isten Zászlaja nevű brit dzsihádista csoport egyik tagja osztotta meg a Facebookon.

A felhívás főként azoknak a fiatal férfiaknak szól, akik eddig bűnbandáknak dolgoztak és kábítószer-kereskedelemmel foglalkoztak, de lelkük megmentéséért szívesen csatlakoznának az Iszlám Államhoz.

A terrorszervezet eddig sem zárkózott el a köztörvényes bűnözőktől, harcosainak többsége a hirdetett vallásos ideológia ellenére büntetett előéletű. Új felhívásukkal azonban még az eddiginél is erőszakosabb változtatásokra készülnek – írja azIndependent.


Fotó: Facebook

Fotó: Facebook


Az erőszak nem szent törekvés, hanem életforma

Az Európa-szerte szétágazó terrorista sejtekkel egy olyan új mozgalmat kívánnak létrehozni, melynek tagjai nem csupán “vallási megfontolásból” gyilkolnak, hanem azért, mert erről szól az életük – szerepel a Radikalizációs Tanulmányok Központjának legújabb jelentésében. A londoni központ vezetője szerint az új “mainstream-dzsihádistákat” (akikre egyre távolabb kerülnek a szó jelentésétől) azért akarják befogadni, hogy megnehezítsék az európai biztonsági szolgálatok munkáját.

A biztonsági szolgálatoknak eddig sem volt könnyű dolguk. A legtöbb elemző úgy gondolja, hogy a dzsihádisták középosztálybeli családokból származnak – a jelentés szerint viszont félreértelmezik az Iszlám Állam felépítését.

A terrorellenes szervezet természetesen vallásos életet élő, szigorú szabályokat követő férfiakat keres, de a legtöbb újoncuk dohányzott, alkoholt fogyasztott és drogokkal élt, mielőtt a szervezethez csatlakozott, és az Iszlám Állam keretein belül is tovább folytatják illegális tevékenységeiket.

Az európai hatóságok a kiutazó újoncok felét jól ismerték, kétharmaduk nem csupán bűnöző, hanem közveszélyes, erőszakos bűnelkövető.



Párizsi vérengzés – Benzinkutat raboltak a Charlie Hebdo feltételezett támadói


Mindenki jól jár: az Iszlám állam és a bűnözők is

“Az Iszlám Államhoz való csatlakozás erkölcsi alapot ad a bűnözőknek, akik ugyanazt csinálják, mint korábban, ráadásul most ígéretet kapnak, hogy a haláluk után egy jobb helyre kerülnek” – magyarázta Neumann. Nem kell kívülről tudniuk a Koránt, csupán annyi a dolguk, hogy ne kérdőjelezzék meg a kapott parancsokat.

Nem érdekli őket, hogy az újoncok a “valódi iszlám” tanait követik, hiszen a vallási tanokat majd a terroristák fogják nekik megtanítani.

Az Iszlám Állam ezzel a lépéssel minden “tékozló iszlamistát” befogad, és azt hirdetik: nem fontos, mit követtél el a múltban, mi vagyunk a valódi iszlám, és te is hozzánk tartozhatsz.


Forrás: hirado.hu