AKTUÁLIS
#Közlekedési ismeretek
#tűzoltók
#verseny
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Közlekedési ismeretekben mérték össze tudásukat a tűzoltók
Szerdán megyei közlekedésbiztonsági versenyt rendezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nyíregyházi Repülőtéren. A versenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ és gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat.

A versenyen tíz kétfős csapat indult, akik közül négyen ügyintézői gépjármű, hatan pedig a készenléti szer kategóriákban mérték össze tudásukat.

Elsőként elméletben kellett bizonyítani az indulóknak, a közlekedéssel kapcsolatos 20 kérdésre írásban kellett válaszolni, majd a gyakorlati feladat részeként bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat. A verseny célja a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, valamint a közlekedési balesetek számának csökkentése volt.

Az eredményhirdetésen Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át az elismeréseket.

A versenyen készenléti kategóriában a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság részéről a Varga Dániel tű. zászlós, Szabó Zsolt tű. főtörzsőrmester páros végzett az első helyen, míg az ügyintézői kategóriában a legeredményesebb az Oszlár Gábor tű. százados, Nyíregyháza HTP és Gyurkó Pál tű. törzsőrmester, Szabolcs MKI összetételű páros lett.