AKTUÁLIS
#baromfifeldolgozó
#támogatás
#Kisvárda
Kormányzati támogatással bővül a kisvárdai baromfifeldolgozó
A kormány 3,4 milliárd forinttal támogatja a Master Good Kft. kisvárdai baromfifeldolgozó üzemének 15 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Hozzátette, hogy a munkavállalók bére a következő évek alatt százalékban kifejezve két számjegyű mértékben nőhet, és a 450 beszállító is biztos megélhetésre számíthat. Nyolc-tíz éven belül a cég alkalmazottainak jövedelme - csakúgy, mint minden magyarországi munkavállalóé - a duplájára nőhet - fogalmazott a cégvezető. Bárány László hangsúlyozta, hogy a baromfifeldolgozás a rendszerváltást követően is a magyar élelmiszeripar kiemelkedő ágazata maradt, sőt évente 5-7 százalékkal bővíteni is tudja kibocsátását- tette hozzá.

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere (Fidesz) közölte, hogy a település a vállalat munkaerő-igényének megfelelően elindította az élelmiszeripari mérnökök képzését, hiszen - mint mondta - a fejlesztésnek nemcsak kétkezi munkásokra, hanem jól képzett szakemberekre is szüksége lesz. A beruházás azért is különösen fontos Kisvárda számára, mert az új munkalehetőségekkel segíthet megtartani a helyi fiatalokat - tette hozzá.